Преди седмица още чакаха доставката от Китай. Вече налични ли са? ГРЕЕ освен АТЦ друг вкарва ли ги?
Преглед за печат
Налични са. Има от поне месец. Колкото до това дали само официално се внасят, не мога да ти отговоря. Ние работим с Кеърокс (бившите АТЦ).
Е то и ние от там ги взимаме, но миналата седмица на колегата му казаха, че няма и чакали доставка. Възможно е да са им останали малко бройки и да подбират на кой да продават. Клиента държеше обезателно да е Грии та отнесе един Г-тех.
Благодаря Ви на всички! Спрях се на Aux ASW-H12C5A4, има го на изплащане. А според Вас има ли как да се монтира външното тяло на 4тия етаж без алпинист? Има прозорец в стаята.
проблем с монтаж под прозорец няма - сваля се стъклото от дограмата и се работи лесно. Освен ако няма някоя друга особеност - но за това като дойде монтажната фирма ще прецени.
миналата година в завода монтираха 40 нови LG в административната част по този начин. Даже си бях в стаята като монтираха моя и явно бяха свикнали - не се затормозиха грам. Та дали ще е на 1вия или на 10тия етаж - няма разлика
3AKOBAH:
Daikin FTXM20A~RXM20A BluEvolution Perfera
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium
Panasonic CS-Z25ZKEW~CU-Z25ZKE Etherea
Midea MSFAAU-09HRFN8 BreezeleSS+
Тъп въпрос, но ми е интересно да си сверя часовника.
за ЗАКОВАНия
При положение, че кухня и има уреди които топлят дали постоянно, дали на моменти и тавана е на 3м, 2 киловата на охлаждане в големите жеги и ако се ползват котлон/печка няма ли да са малко малки? На мен ми идва 2.5/3.5
Не го приемайте като спор, а като желание за подобряване на моята преценка.
Благодаря на всички отзовали се! :)
zillion, аз охлаждам кухня която е с такива размери, даже има отворени врати към други помещения и има осезаем ефект... с машина която има номинал 2.2 kW в режим охлаждане.
Здравейте, 2 въпроса, единия практически:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: Кухня+бокс
2. Климaтизaтopът ще се ползва за охлаждане,
3. Kaĸвa e:
· квaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: 25-30m² и 65-70m³;
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa: ΠBЦ;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: ~6m²;
· изложение нa пoмeщeниeтo: Север - Изток ;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: етаж 2 от 3 етажа;
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo: кухня, дневна;
· в ĸъщa
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата): София;
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa: лято 23-25°C;
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видът и дeбeлинaтa нa изoлaциятa: тухли, мазилка;
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo, в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopът и ĸaĸви: хладилник, готварска печка, котлони;
И един "теоретичен" - след 2 дена четене на форума и сравняване на параметри, не съм съвсем наясно кое определя дали един климатик е "добър".
Примерно, да вземем Мидея 12000BTU (просто ги има в почти всички сайтове) , варианти с А3+/А+++ има , условно, от 1100-1200 до 1500-1600лв. което си е 25% разлика
Има ли някакъв обективен показател да се различат "добрите" от не толкова, или разликата е от опита на експлоатация?
Конкретно, в тази тема се препоръчва Midea Breezeless серията
Има още 4-5 модела с подобни декларирани х-ки (Xtreme Save Pro AG1-12, All Easy Pro Nordic, Aurora MSAB-12, и тн и тн) ... и това само за една марка... просто ме човърка има ли обективни показатели по които да се отсява :)
Благодаря
8. Kaĸъв е бюджетът за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): до 1500лв. без монтаж;
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe: охлаждане . Отопление само помощно, основното е пелети