Отговор: Избор на климатизатор '2024 година
Цитат:
Първоначално публикувано от
heartless
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 33 м2 / 108 м3
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - до 2500 лв с монтаж https://ibb.co/qdHmSkx
108м3 при 33м2, това е височина над 3 метра. Така ли е наистина?
MITSUBISHI ELECTRIC AY42VGK или Hitachi airHome 600 RAK-VJ42PHAE ако ви го предложат на по-ниска цена.
Но в 108м3 и Hitachi airHome 400 RAK-DJ50PHAE ще е подходящ ,и е по-евтин от горепосочените.
- - - - - - - - - -
Цитат:
stanketo
Здравейте!Дойде време за още един климатик и разчитам на вас да получа правилния съвет. Помещението е 21кв.,48кб.(тавана е скосен),добре изолирано,прозорец 2.3кв + 2 прозореца на тавана velux 90/60.Спрял съм се на 2 бюджетни варианта.Единият е 12lmca,другият е hitachi 35 airhome 400.Имам 6 бр. Fuji,general така че шумът не е проблем-важното е да топли.Благодаря предварително за мненията ви.
Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W PREMIUM, ако влиза в бюджета.
- - - - - - - - - -
Цитат:
ivanvanovvv
;
-10.4кв/м 22,5 куб/м
~1500-2500
Mitsubishi Heavy SRK15ZTL-W Smart Plus
Здравейте!
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?и за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;12,5 кв.,32 куб. м.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид)PVC дограма,троен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;3 кв.
· изложение нa пoмeщeниeтo;западно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?5 етаж в блок
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня,
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?23 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?няма,но терасата е затворена,предстои цялостно саниране на блока
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?до 2000 лв. с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?-15 до + 35
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Цитат:
goiko_miti4
Здравейте!
Mitsubishi Heavy Industries SRK15ZTL-W~SRC15ZTL-W Smart Plus
https://powerclima.com/media/20/942.jpg
https://powerclima.com/media/20/943.jpg
https://powerclima.com/media/20/944.jpg
https://powerclima.com/media/20/945.jpg
Mitsubishi Heavy SRK15ZTL-W/SRC15ZTL-W
Благодаря!В хола имам Мitsubishi Еlectric АР 35,а на вилата General 18 LFCA,те имат ли подходящи модели?Благодаря отново!
Цитат:
goiko_miti4
Благодаря!В хола имам Мitsubishi Еlectric АР 35,а на вилата General 18 LFCA,те имат ли подходящи модели?Благодаря отново!
Първите имат, но няма да се поместите в бюджета, докато вторите не бих ви ги препоръчал за спалня(прекалено са шумни).
Благодаря за бързите и адекватни отговори!Лек ден!
Цитат:
goiko_miti4
General Fujitsu ASHG07KGTE/AOHG07KGCA
General Fujitsu ASHH07KGTG / AOHH07KGCG - с монтажа надхвърля бюджета леко
Цитат:
zillion
Поправете ме ако греша но не мисля, че е етично да се препоръчва модел, който е с доказани сериозни проблеми. Нищо лично към потребителя zillion, да не се обиди.
Цитат:
zillion
General Fujitsu ASHH07KGTG / AOHH07KGCG - с монтажа надхвърля бюджета леко
А KGTG има ли проблеми,защото между MHI и General трябва да реша койБлагодаря!
Цитат:
goiko_miti4
Но и двата имат по-добри показатели!Благодаря!
Чудо голямо!
Цитат:
goiko_miti4
А KGTG има ли проблеми,защото между MHI и General съм се спрял на него?Благодаря!
За KGTG се твърди, че проблема с четирипътния е оправен, стига да не ви пречи шума, все пак стаята е малка.
Цитат:
HRS9
За KGTG се твърди, че проблема с четирипътния е оправен, стига да не ви пречи шума, все пак стаята е малка.
Тогава избрах-препоръчания от Вас модел на MHI!Благодаря!
Цитат:
goiko_miti4
Мitsubishi Еlectric AY25 може да се впише в бюджета с малко отгоре. AY е наследника на AP серията
Цитат:
Ivanskin
108м3 при 33м2, това е височина над 3 метра. Така ли е наистина?
MITSUBISHI ELECTRIC AY42VGK или Hitachi airHome 600 RAK-VJ42PHAE ако ви го предложат на по-ниска цена.
Но в 108м3 и Hitachi airHome 400 RAK-DJ50PHAE ще е подходящ ,и е по-евтин от горепосочените.
Абсолютно не е вярно и е простотия, която мислех, че съм оправил... ~82 кубика е
Цитат:
Ivanskin
Мitsubishi Еlectric AY25 може да се впише в бюджета с малко отгоре. AY е наследника на AP серията
Тогава кой да избера-MHI или ME-за Варна вторите имат вносител,но първите нямат?