Димчо, тази грешка която индикира машината, няма нищо общо с външния вентилатор - номер на грешката 71 - Discharge temp. sensor error. Проблема е във външния електронен блок.
Преглед за печат
Димчо, тази грешка която индикира машината, няма нищо общо с външния вентилатор - номер на грешката 71 - Discharge temp. sensor error. Проблема е във външния електронен блок.
Toshiba RAS-B10S4KVPG-E/RAS-10S4AVPG-E DaiSeiKai 10 WHITE
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W/SRC20ZSX-W Diamond
Daikin FTXM25A/RXM25A Perfera BluEvolution (предложен от HRS9)
За охлаждане най-вероятно да, за отопление зависи от големината на помещението, изолацията и локацията но при тези шумови показатели: Ниво шум - вътрешно тяло (Вис./Ср./Ниско) (dB): 42\40\38\36
според мен това е ОГРОМЕН компромис с комфорта, особено ако стаята е малка или се спи в нея.
Здравейте! Трябва ми помощ за избор на климатик:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- и двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo: 20кв.м. , 50куб.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид): ПВЦ двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 6,5кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo; западно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: 4 ет.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- кухня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Монтана
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 25/21
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? не
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? печка и хладилник
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1200 -1500лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? изцяло ще се разчита на климатика
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли: помещението е с усвоена тераса, на която са разположени мивката и печката , като климатика е над мивката. Терасите отдолу и отгоре също са усвоени. Сградата е тухлена. Ще се разчита на този климатик при отворена врата да помага на другите в останалите стаи за отопление/охлаждане.
Климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W Diamond, 12 000 BTU, Клас A+++/A+++,
Нуждая се от съвет за този климатик.Стаята е 28м2, 3,20 висока.Добре изолирана, изток-запад.Дали е достатъчен.Отопление и охлаждане.
boco, едно помещение не е само размери.... иначе, да тази машина за това помещение ще свърши работа.
Стаята е 28м2 и 3,20 висока има 4м2 прозорци с 5камерен стъклопакет и поддържам вътре около 23 градуса зимата и затова се чудя дали ми е достатъчен Мицубиши Даймънда или трябва 14- ка.Но все пак това е хиперинвертор и е най-високия клас.
Ще се справи, изобщо не се притеснявайте.
Здрвейте,
Слагам това тук понеже мисля,че хората които са компетентни на тема климатици разбират и от влагоабсорбатори,ако нарушавам правилата на форума - нека модератор да го изтрие.
Имам стар влагоуловител Тротек(10+ год) дават го 100 м3/ч , 0.34kwh. Преди се е ползвал от дъжд на вятър сега се ползва 24/7 и го хващам ,че вдига сметката с един климатик може би (отопляваме/охлаждаме с 3бр.- 3 стаи).
Мисля до сменя с нещо по-ново и актуално понеже сме с малко дете(затова сега работи 24/7 в спалнята).Според формулата която намерих в нета ми трябва нещо около 135 м3/ч(кубатура*3).
Моля за съвети съотношение цена/качество/енергоефективност.
Мерси
Здравейте,кой от трите да избера за детска стая 15кв/м етаж 1 в тухлена сграда в град Бургас
Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGKW/MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN WiFi, 9000 BTU
General Fujitsu ASHG09KGTB(E)/AOHG09KGCA, 9000 BTU, Клас A+++
Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W2 PREMIUM, 9000 BTU, Клас A+++
За отопление ще се ползва!
Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGKW/MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
С какво е по добър от останалите, ако може да споделите?
Най-адекватно ще работи от всички и най-комфортно.