Този пост е редактиран от FaceOff; 06-03-25 в 17:00.
Спокойно може да заложите на Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond, но не го дадох като опция, поради шума на клапите когато се движат след спиране. Ако това няма да Ви дразни, модела е перфектен за Вашите условия.
Много благодаря за отговора Ви! Ако трябва да съм честен серията ZS-W (Premium) дори ми допада повече, чисто визуално, заради по-стандартния му вид по време на работа. И с риск да прозвуча глупаво и нахално, Вие смятате, че в тази стая и при тези условия (в първоначалния ми пост) SRK20ZS-W е подходящия избор пред 25ца? И още един въпрос - W2 по- новата версия ли е в Premium серията? Виждам че не е налична обаче в 7цата? Благодаря!
20 и 25 са еднакви хардуерно машини.25ZS са версия W2.
Здравейте,
Имам дилема за избор на 2 подови климатика.
1. За жилищни помещения
2. За отопление.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; помещение 1- 16м2 и 43м3, помещение 2 - 25м2 и 63м3
· PVC дограма
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; ~4м2-5м2 за едно и другото помещение.
· изложение нa пoмeщeниeтo; 16м2 север-изток съответно на другото 25м2 юг-изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, 2 етаж от къща.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня, дeтcĸa и всекидневна
4. B ĸoя част на България - Смолянско на 900м надморска.
5. Желана температура 23-25
6. Няма изолация
7. Има телевизори и в двете помещения.
8. Бюджет 2000-2900 с монтаж на бройка.
9. До -15 градуса външна температура.
Има и коридор ~ 10м2 от който се влиза към двете помещения!
Чудя се между климатизатори 9-ка и 12-ка или две 12-ки.
Gree geh09aaxb
SRF25zs-w
Gree geh12aaxb
Srf35zs-w
Поради по-рядкото им ползване се двоумя дали си струва по-скъпия MHI, но ако няма да топли грийто ще взимам хевито.
Ще съм благодарен на вашето мнение.
Не се вкарвай в приключение с Gree. Слагай Heavy.
rbh, предвид условията и бюджета, ще Ви дам съвт за следните машини. Като първи вариант, заложете на два броя General Fujitsu AGHG09KVCA Floor standing. Втори вариант - Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium Floor standing + Mitsubishi Heavy Industries SRF35ZS-W~SRC35ZS-W2 Premium Floor standing. И трети вариант - два броя Midea MFA2U-12HRFNX (GA) Floor Standing.
Подовата девятка на Fujitsu има писано за нея,че не е много добре, за разлика от 12.
Благодаря Ви за мнението. Предложенията от местни монтажници и търговци са 12-14 и дори 18-каНикой не предложи 9-ка, иначе в продавалника имаше нови 9-ки lmca на добра цена, които бях набелязал. И в тази случай цената е 400лв на брой за монтаж при предоставен от мен климатизатор, което ми се видя много.
Щом имате мерак, доверявате са на местните фактори и Ви "бодват" минимум по една "14" в помещенията (а може и по 18-ка) и всичко е "ток и жици".... Както се казва - чета и плача... Вие видяхте ли параметрите на деветките които съм предложил? Визирам AGHG09KVCA?
И кое не е добре, като при тази серия 9 и 12 са еднакви хардуерно машини?!
Да гледал съм ги затова мислех първоначално и за LVCA 9-ka. На мен ми се видяха доста преоразмерени предложените варианти и затова помолих за мнение и тук и за което още един път ви благодаря на отзовалите се.
За сега ще се спра на втория Ви предложен вариант на хеви 9+12-ка.