нагревателя работи само при дефрост ,за какво да го изключваш .. и Брийзлеса има такъв
Преглед за печат
нагревателя работи само при дефрост ,за какво да го изключваш .. и Брийзлеса има такъв
За този в тавата предполагам че така работи и не харчи почти нищо, но в определени условия пак е излишно и не знам какво се научиха всички да слагат нагреватели в тела под 30кг и да ги обявяват за екстремен студ. Аз ако има нужда ще си сложа сам и ще го пускам само няколко пъти за цялата зима и то пак излишно, но за някакво спокойствие.
Това трябва да е All Easy Nordic
https://www.youtube.com/watch?v=WScG9sQ1DPY
Ето инфо за нагревателя на Мидея-колко и кога работи::)
https://www.midea.bg/bg/klimatici-mi...imatici-midea/
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43460&stc=1
Ами значи не е толкова "green" работата. Бих го оставил ако от Мидея инсталират соларен панел върху капака плюс батерия вътре, то пък зимата няма да събира много енергия:BigGrin
това съм го чел но не невярно ,не работи така
И не си играят с мощността, преди години съм купувал отделно някакъв саморегулиращ се кабел с 2м дължина и 20w мисля че беше, но така и не го сложих. От нагревателен кабел има нужда само 1-2 пъти за цяла зима и то при висока влажност и ако се задържат минусови температури за няколко дни, а опасно може да стане след още повече дни, което не се случва вече. Но пак смятам да сложа за всеки случай и да го пускам много рядко с някакво смарт реле, в случай че не се вдигнат температурите с дни
с 20 вата нищо не можеш да стопиш ако се обледи .. 120 е минимума даже при някои марки е 150-160 вата
Не е вярно че при отрицателни температури нагревателя на външното тяло на Мидея се включва и работи 5 минути с 120 вата мощност на всеки 25 минути работа на климатика при външна температура под 3 градуса. Имам от години Midea 09 BreezeleSS от първия модел който си работи с един и същ минимум 270 вата при положителни и при отрицателни температури и който не си покачва минимума със 120 вата на всеки 25 минути при отрицателни температури.Многократно съм правил графики от които се вижда че Мидеята работи с часове с еднин и същ минимум и съм качил тези графики в темата за модела Midea Breezeless . Имам и Midea 12 BreezeleSS от втория модел който също при отрицателни температури не си вдига минимума и работи с часове с един и същ минимум. Мидеите ми само по време на дефрост при отрицателни температури след първоначалното развъртането на компресора после за около две минути поддържат постоянна мощност 160 вата която предполагам е от включването на нагревателя на външното тяло, което можете да го видите в клипа който качвам и който е правен при външна температура минус 3 градуса.
https://youtu.be/mGogZHZmvQs?is=g0QAwDB7vESDbC-e
Ако обичате, преместете тези данни в темата за Мидеа, тази е с друга цел, както добре знаете.
За МЕ и аз имам някакъв спомен за 60w. Е, зависи колко скоростно искам да се разтопи и ако оставя включен за по-дълго такъв на 20-30w пак ще разтопи нещо. Не е нужно да е всичко в тавата, а само до топлообменника и около отвора за оттичане. Може да се свърже директно към захранването на външното тяло и да се управлява безжично с реле, за да не се налага да влиза кабел в помещението. Всъщност преди много години съм слагал на ge35 от тези евтините силиконови кабели, които се продават на метър и трябва да им уплътниш добре краищата, за да си сигурен че няма да влезе вода. Мисля че бях сложил 30w и вършеше работа, когато се натрупа повече лед вътре и започне да ме притеснява, но след време го махнах
- - - - - - - - - -
Аз се опитах да помогна на питащия за разликите между двете Мидеи и пак заформихме разговор, но докато се включват някакви хора не е толкова страшно;)
Хайде стига толкова, който научил нещо, научил:)
А нормалния Breeseless, не се ли предлага вече,и не е ли по добър вариант от е модела
нямам представа, препоръчаха ми този и от фирмата-доставчик
Здравейте.
След като преди 13 години се сдобих с настоящия ми климатик чрез форума, дойде моментът за по-сериозна питанка. Слагам картона и сега е моментът за решение какви тръби и къде.
Къща, един етаж, общо 100 квадрата, близо до София, посока Калотина, 650 метра надморска височина, ветровете често са… палави и от където си искат :)
Под замазката 10 сантиметра фибран. Стените 20 сантиметра изолация, с малко термомостове, които я намалят на места. Тавани общо 30 сантиметра.
Дограмата е 82 мм ПВЦ, четири сезона, бяло, К. В спалня 1 и 2 по 3 квадрата, в спалня 3 4 квадрата. Във всекидневната общо 13.5.
Спални 1 и 2 гледат на югозапад, спалня 3 на югоизток.
Със зелено съм отбелязъл къде ще има глидери, високи, 190-200 сантиметра. Те ще са само за помощ и при спиране на тока. Със синьо съм отбелязал местата за вътрешните тела, които на мен ми се въртят в главата, като за спалня 3 нямам идея, а във всекидневната тръбите вече са сложени, там ще е старият ми Дайсейкай RAS-13SKVP2-E, който в момента работи прекрасно и ще се премести там.
Със сини Х съммотбелязъл предполагаеми места на външните тела.
Бюрото в спалня 3 ще се използва целодневно за работа.
Питанката е къде и какво да сложа и всички климатици ли могат да бъдат захранени през външното тяло?
Ще са основно отопление, с охлаждането сме по-умерени, не прекаляваме.
Не мога високия клас, парите свършиха отдавна, но не и най-ниския. Все пак да работят адекватно и икономично. Все пак съм разглезен от Тошибата :)
Няма проблем пакетите да минат по тавана, дренажите да се изведат отделно. И сега външното тяло на Дайсейкая е планирано идея по-високо от вътрешното, на плоска част на покрива и дренажа отива директно в техническото.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43465&stc=1