Отговор: Избор на климатизатор '2026 година
Тази "дрисня" която е представена на клипа е реално Gree.
Е, руснаците може да си мислят че е родно производство, колкото са и Москвичите им в момента:BigGrin
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
CobraGT
Здравейте и за много години!
Имам нужда от помощ при избор на климатик. Оказа се, че нищо не разбирам, а всеки консултант по магазините говори различни, понякога противоположни неща.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2. Цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление.
3. Kaĸвa e:
· квадратура - 16,8 м2 и кубатура - 41,5 м3;
· ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - прозорец и вратопрозорец - 4,3 м2;
· изложение - запад;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 5 от 8;
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - всекидневна, трапезария и спалня;
· апартамент
4. Бургас
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Около 22 градуса
6. Няма изолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Телевизор и конвектор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? До 1700 лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Доколкото падне (предполагам не повече от -10 градуса) или до около 40 през лятото.
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - Не можах да се ориентирам как да кача схемата, но е стандартен правоъгълник 4,90 на 3,43.
Там живее възрастна жена, на която и е студено на краката. Обмисляхме подови, но понеже до прозореца има шкаф за телевизора и не можем да си го представим как точно ще се монтира, пък и не сме сигурни, че разликата в цените би била оправдана. Истината е, че това е доста топъл апартамент, въпреки че няма изолация (вътрешен).
Избутах назад поста на питащия
Цитат:
Първоначално публикувано от
CobraGT
Забравих да спомена, че към момента се заглеждах към Finlux 12QUA58LIS или Finlux 12HEL85GOD. Притеснява ме шума за спално помещение. Мисля, че прахосмукачката тук е с подобни децибели. Иначе поне на хартия сякаш другите параметри изглеждат добре, дори, ако ги сравня с по-скъпи модели, но, както казах, не разбирам почти нищо. Четох, че някои хора казват, че харчат повече ток.
Закопуването на климатик от "техноверига" не е добра идея. Погледнте AUX C-PRO ASW-H09B6A4, AUX C Comfort ASW-H12C5A4, Alpin Nordic ASW-35KTN
Тези Финлукс, не са ли Аукс
И аз в разни вериги не влизам изобщо, обаче май все още има българи които искат да влязат в местен магазин и да пипнат, а като пипнат какво ще разберат е друг въпрос.
Да е сигурен за какво си дава парите:thumbsup:
Трябва да мине още време явно...
Aux са, ама тва разни "марки" които си ги поръчват на принципа "Мое ли да ми го направите по-евтино". Китаеца винаги може да го направи по-евтино, ще спести нещо, друго ще замени с евтина алтернатива....
Така е , един господ знае какво са сглобили, макар да не съм вярващ:BigGrin
Ама се уча и аз, хихи
Ivanskin е от малкото различно мислещи тук от скромните ми наблюдения и се старае да е обективен, има малка надежда:21: