Отговор: Избор на климатизатор '2026 година
Така е, колега. Просто на някои сайтове функцията за управление на честотата на компресора я пише като опция за + модела, а на Е не е спомената, но реално я има. Най-подробното обяснение с всичката информация за Breezeless E модела е на сайта на Мидея.
Благодаря за информацията на всички, май наистина ще се спрем на този модел :)
само не се подлъгвай по тия писаници за екомастъра че как смятал ,че кво гледал как икономисвал ... изпробвал съм го и е пълна простотия .. първо ти смъква градусите с 1 (примерно ако си задал 24 си пише 24 но климатика работи на 23 - от там е икономията само .. ) после ти забранява режима сайлънт и регулирането на турбината - все неща дето ги ползвам .. като цяло е напълно излишна тая работа дето са си блъскали главите да я правят
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте, в процес съм на ремонт на ново (за нас) жилище, идва момент да се мисли за отопление/охлаждане на стаите и търся съвет от хора с по-голям от моя опит:
На чертежа е отбелязано къде бихме искали да са вътрешните тела (мисля че си е от значение), като лимит имаме 2500 евро с които разполагаме за самите климатици/мултисплит и отделно ще се дава за инсталация.
Както забелязвате нямаме предпочитания дали да са 2 отделни или един мултисплит с 2 вътрешни тела, моля за предложения и съвет :)
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? и за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo ~ 30 кв. м / ~ 75 куб. м (помещение 1/всекидневна) и ~ 13 кв. м / ~ 31 куб. м (помещение 2/спалня)
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид): ПВЦ дограма - rehau synego, 6 камери, 80мм, троен стъклопакет КА/Б/4 сезона
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 4,5 кв. м (помещение 1/всекидневна) и 4,3 кв. м (помещение 2/спалня)
· изложение нa пoмeщeниeтo: южно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 4 етаж, тухла, старо строиделтсво
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? зима 23 ~ 25, лято 19
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 10 см на всички външни стени + ~ 8 см окачен таван с вата във всички стай
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? всекидневната е с кухненски бокс (фурна, котлони, аспиратор, и т.н.), спалня - само телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2500 евро за климатици/мултисплит + отделно за монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? лято 35+ / зима -10
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43527&stc=1
Предвид това което виждам на чертежа, вариант за мултисплит според мен е по удачен, като тялото се позиционира на терасата. Разбира се, ако все още няма направена външна изолация и се положат предварително тръбите пътища. Защо сте позиционирали вътрешното тяло във всекидневната точно там?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Предвид това което виждам на чертежа, вариант за мултисплит според мен е по удачен, като тялото се позиционира на терасата. Разбира се, ако все още няма направена външна изолация и се положат предварително тръбите пътища. Защо сте позиционирали вътрешното тяло във всекидневната точно там?
И аз по клоня към мултисплит, изолация има външна на всички външни стени като тя е слагана преди ние да купим имота, позицията на вътрешното тяло във всекидневната е такова поради високи мебели които ще заемат сходната позиция на отсрещната стена както и това, че от "ляво" на прозореца във всекидневната е бетонна колона, докато от "дясно" са тухли.
EDIT: Искам да поясня, че ремонт-а ни е на ниво окачени тавани и тепърва ще се шпакловат стени и тавани, така че това трябва да е най-удобното време за поставянето на външно тяло и тръбен път, не ми се иска да слагам все още вътрешните тела точно заради предстоящата "мръсна" и прашна работа която е планувана.
Да, сега е момента да се положат тръбните пътища. Като варианти които може да разгледате:
Mitsubishi Heavy Industries SCM50ZS-W + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W + Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W
Midea M2OE-18HFN8-Q + Midea CB1-09HRFN8-I + Midea CB1-12HRFN8-I
Toshiba RAS-3M18G3AVG-E + Toshiba RAS-B10S4KVG-E Yukai+ + Toshiba RAS-B13S4KVG-E Yukai+
Daikin 3MXF52A9 + Daikin CTXF20F Sensira BluЕvolution + Daikin CTXF35F Sensira BluЕvolution
General AOHG18KBTA3 + ASHH12KGTG + ASHH07KGTG
Здравейте група, предстои ми монтаж на General ASHH09KMCG в стая 17 квадрата, със стени и таван с вата и гипскартон и двоен прозорец, северно изложение. Къща втори етаж. Височина на тавана 2.35М. Как се справя машината ако има колеги с нея? И какво ви е мнението? Благодаря!
Според мен с охлаждането няма да има проблем, а при ползване и за отопление може да има проблеми ако къщата е в географска област характерна с тежки зимни условия. Също така ако в стаята се спи може шума да не ви се понрави, но фактора шум е доста разтегливо и субективно понятие.
По скоро за отопление повече ще се ползва, и ще се спи там като цяло. Иначе Врачанско е региона.
Цената е доста добра за това се спрях на него. 705 евро / 1378лв с монтаж и безплатен демонтаж на стария който изгоря
Цената е добра, но ще си позволя да бъда скептичен към възможностите на машината за конкретните условия, дано изолацията ви е по-дебела за да компенсира доколкото е възможно.
За 30 квадрата (хол с кухня) взех Electrolux EACS/I-18HEL/N8 EEC.
Изложение север-юг, вътрешна изолация 3см на външните стени (3 от 4 такива).
Ще искам и да топли.. Високо към 2.65, панел в Пловдив. Халумин троен стъклопакет, сигурно кум 7 м2 стъкло..
Изкуственият интелект вика "Супер". Искам да чуя и естествения :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
bukalex
Ще искам и да топли..
Спорен въпрос....
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa? Жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Охлаждане
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 30 кв.
· изложение нa пoмeщeниeтo; изцяло юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? почти последен етаж, отгоре има нещо като полу-етаж
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; хол
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 5 см навсякъде
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? до 1200 евро или ако има предложение около това е ок
Здравейте, след като преди време помогнате с избора на няколко тела за нов апартамент и съм супер доволен, пак искам да се допитам до по-знаещи хора :) Холът ми е около 30-35 кв, изцяло южен и да кажем последен етаж. Вече 6 години живея в жилището и лятото става доста непоносима жега. По принцип в помещението се седи основно вечер, когато е по-хладно, но все пак поради предстоящ ремонт на терасата бих искал да сложа климатик, чиято цел ще е само и единствено охлаждане. Не държа да става студено, а просто да е прохладно. Основните ми изисквания са по принцип вътрешното тяло да е максимално плитко и да има някакъв що-годе вид и външното тяло да е максимално тихо, че ще е до спалнята на съсед. Видях читави предложения и за около 700 евро, но съм сложил по-висока горна граница.
Благодаря!
Midea CB1-18HRFN8-I(B)/CB1-18HFNX-O(B) Breezeless E
Alpin ASW-50ETEI/ASW-50ETEO Elite
Kaisai KLW-18HRHI/KLWB-18HRHO Ice White
И модели 12000 BTU ще Ви свършат работа, но така ще имате възможност да охлаждайте по голяма квадратура.
Всички стени са с каменна вата 5см, две от тях са външни! Надявам се да се справи. Монтираха го в петък, зимата ще видим как е. Благодаря за мнението!