Fujitsu Airstage ASEH07KJCAL/AOEH07KJCA Designer Range
Mitsubishi Heavy Industries SRK15ZTL-W/SRC15ZTL-W Smart Plus
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZT-WF/SRC20ZT-W Premium PRO
Daikin FTXP20N9/RXP20N9 Comfora
Преглед за печат
SRC20ZT-W Premium PRO е заместника и е по-добрата опция. Инае 20 zs-w се е доказала машина и също ще Ви свърши работа.
Здравейте,
С помощта на форума, взех различни климатици през годинити за София и Пловдив. Последно взех M heavy SRK/SRC, ZS- W PREMIUM в София (вече на 6г.) и съответно в Пловдив и село до Пловдив. Знам болежките на климатика. 9ката в София ми разказа играта - вибрации на външното тяло, която майстора оправи някак си като отстрани някаква изолация и втулката на вътрешното също я смени. Но климатикът си топли и след това съм нямал проблеми. После взехме при сестра ми в Пловдив и майка в село до Пловдив и сме нямали тези проблеми с 2 12ки и една 9ка. Втулката се обажда от време на време но е доста тиха за сега.
Ще помоля за помощ за Самоков. В стаята ще спи възрастен човек, който шумът не му пречи, но трябва да топли :).
Това мицубиши не го изключвам като вариант, но ще разчитам на вашите мнения.
Също ако може да препоръчате фирма, която да дойде от София или такава в Самоков.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 24кв.м. 62м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ПВЦ, тpoeн cтъĸлoпaĸeт;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 5кв.м общо
· изложение нa пoмeщeниeтo; запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти 2ри от 4 етаж на кооперация
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл 13кв., в който ще спи възрастен човек + преходна кухня 11кв. с врата по средата между двете помещения
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? кооперация от 4 етажа, на всеки етаж е по 1 апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Самоков
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? зима 24гр, лято 26
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? без изолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? хладилник, печка, телеввизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1200-1300 евро с включен монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -20; +30
Прочетох и какво препоръчвате, но ще помоля за помощ. Благодаря Ви.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43910&stc=1
Имам 9-ка и 12-ка и потвърждавам, че 7-ца ще е напълно достатъчна за 13-те квадрата, относно преходната стая, колко ще се стопли, предполагам ще има 1-2 градуса разлика. Турбината е различна на premium pro, така че е доста вероятно да нямате проблема с втулката, който сте имали при zs-w, но не е гаранция...
Извинявам се, но лошо съм го написал.
ще се отопляват и двете стаи, т.е. 24кв., вратата ще е постоянно отворена.
ясно .. в такъв случай няма значение какво ще сложите ,няма да сте доволен
А кои стени са външни и без изолация ,и тухлени ли са.За общо 24 кв и 24 гр,бих погледнал Gree Amber 12,може и да е малко по шумен,но топли яко и винаги духа горещо.Освен това има и тих режим,където е приемливо тих.
Ами аз бих си сложил за около 900 евро,Gree Amber 12,през деня се слага на по силен вентилатор и ще топли и двете стаи.Вечерта,на тих режим е достатъчно тих.Висок минимум ,около 500 в,винаги ще духа топло и голям капацитет при отопление.Другия вариянт е 2 бр.бюджетни 9 ки или 12 ки,за горе долу същата сума ,и вероятно ще има по добър комфорт.
Gree amber 12 - трябва да си мазохист да го забиеш в подобна квадатура и условия. Даже и 9-ката няма да работи както трябва.
При всяко положение ще е компромис.Ако се сложи по слаб и с по малък дебит,няма да може да стопли втората стая.Аз лично бих се огледал в 2 бр. Starlight act 12 wifi,по един във всяка стая,така ще има по добър комфорт,на Mute са прилично Тихи.Минимума им от 300 в,и ще духат топличко и двата със монтажа ще са около 700 евро.Какъвто и супер скъп да се сложи във хола,при отворена врата комфорта ще е по зле във двете стаи.
Благодаря на всички за предложенията.
Знам, че няма да е комфортно в кухнята, но в София съм с преход, в къща до Пловдив също и не е проблем за нас.
Мисля, че от прочетеното бих се спрял на следните.
Xtream Heat Nordic би ли се справил или да скачам на по скъпите и кой. Как бихте ги подредили?
Mitsubishi Heavy Industries Premium SRK35ZS / SRC35ZS-W
Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH или All easy pro nordic
Midea Oasis Plus Nordic MSOPBU-12HRFN8-QRE3GW
Mitsubishi Electric MSZ-AY35VGK / MUZ-AY35VG