Избор на мулти сплит при по- дълъг тръбен път
Здравейте.Моля за съвет за монтиране на мулти сплит с общ тръбен път за трите вътрешни тела-74м.(2х25м и 1-24м).
Всекидневна с кухня-28 кв.м-изток с френски прозорци.
Спалня 1-15кв.м запад френски прозорци
Спалня 2-12 кв.м запад френски прозорци.
Сграда-ново стротелство,отлична дограма и изолация.
Моля за съвет за външно тяло(обща мощност)и за мощност на вътрешните тела.Заради дългият тръбен път намирам само системи над 30 000 btu.
Благодаря предварително на хората или техниците които ще отделят от времето си!
P.s Бях се спрял на MHI SCM71 но макс.общ тръбен път при него е зададен-70м
Чудя дали надхвърляне с 6% в допуст.дължина е приемливо?
Отговор: Избор на мулти сплит при по- дълъг тръбен път
Ще се повторя...
Mitsubishi Heavy Industries SCM71ZS-W + 2 броя 20ZS-W + един брой 35ZS-W
Благодаря за бързият отговор.
Ще споделя своя опит с 50ка мулти на Хеви. 35кв. хол и 12кв. спалня, също добра изолация + близо 20кв. прозорци, 35-ца в хола и 25ца в спалнята(един дол дренки са, софт. ограничени на вента) и сякаш ми идва голям, освен ако навън не е -10. През 90% от времето работи само 35-цата, даже напоследък и нея изключвам през нощта. И към момента в София е перманентен офф/он само на 35ца и 23гр. и вент на 3, в спалнята без да е пускано нищо е 22гр..
Каквото и да избереш, ще трябва да допълваш с фреон!
Интересно.Би трябвало да работи добре с твоите условия.Какво означава че са ограничени на вентилация.Не могат да се фиксират на някаква скорост ръчно ли?
И като цяло не си ли доволен?
до какъв минимум слиза това мулти на МХИ 50 ?
[QUOTE=yord;1089986].Какво означава че са ограничени на вентилация.Не могат да се фиксират на някаква скорост ръчно ли?
/QUOTE]
Има впредвид, че разликата във вътрешните тела между 35 и 25 е само софтуерно ограничение на вентилатора( сиреч разлика в дебитите, което е и логично).
Цитат:
Първоначално публикувано от
yord
Интересно.Би трябвало да работи добре с твоите условия.Какво означава че са ограничени на вентилация.Не могат да се фиксират на някаква скорост ръчно ли?
И като цяло не си ли доволен?
Топли ме и съм доволен, просто отбелязвам, че 50ка, която уж трябва да е ок за мен, също идва преоразмерена, ако Т. навън не е ниска.
Само не взимай Премиум вътрешни, заложи на Даймънд.
Алекси, 1кВ. е минимума, не знам дали го достига, нямам уред, но с оглед сметката, която се върти около 50лв. за топлото, следва да консумира средно около 400в. на час.
Благодаря за отговора Rakeem.
- - - - - - - - - -
Rakeem А как се държи 35-та ако си на 2 степен на вентилатора.Успява ли да отоплява всекидневната и отново ли наблюдаваш on-off.Освен това за мен е важно да знам дали когато работи само 35-та имаш шум през нощта от циркулиращ фреон в малкото тяло в спалнята?Питам защото мисля да не ползвам през нощта телата в спалните.
На втора степен и 22гр. го оставям през нощта и не го следя как работи(но 100% оффи), принципно при ниска степен на вента е по-вероятно да работи он/офф.
Шум на фреон нямам, но тялото в спалнята(макар и изключено) се загрява или изстудява с зависимост от режима и мощността, на която работи външното, респективно поради калпавата изработка на Премиума може да има леки припуквания при дефрост.
Разликата между 35-ца и 25-ца е, че 25-цата работи с една степен по-надолу на вента спрямо 35-цата, тоест на 4-та(макс) е като на 3-та на 35-цата.
Впрочем, сега се сетих, че при дефрост се чува в спалнята как обръща потока, но то е за секунда-две и не прави впечатление.
Благодаря за споделеният опит с машината.Беше ми полезен.