-
По-бърз монтаж
Искам да си купя климатик за магазина, но в технополис се чака 3 седмици за монтаж. Кажете откъде да си взема и да не чакам толкова? За помещение около 40 квадрата и височина 3.20 какъв е добре да взема, защото в технополис ми обясняваха, че ако купя по-слаб може от фирмата да ми откажат да го монтират?????? Имам и още 1 въпрос (простете за невежеството, но нищо не разбирам от климатици, четох колкото можах, но не мога да се ориентирам кое е добре за мен). Искам климатика да охлажда, но и да топли само в периода пролет и есен когато не е пуснато парното. Върши ли ми работа такъв, който не е инверторен или няма да може да затопля? Посъветвайте ме какъв да взема да не е много скъп, но да върши работа(не искам и от най-евтините боклуци). Нещо като добро съотношение цена-качество, което би вършило работа за въпросния обем. Много ще съм ви благодарна за конкретни предложения :Drinks:
-
Re: По-бърз монтаж
Конвенционален Даикин 50-ка или 60-ка. Топлят до -15 градуса и имат COP като на инвертор. Понеже не си от Варна немога да ти кажа от къде да го купиш и да ти го монтират бързо. Иначе в моменат във вскички фирми климатиците са изчерпани. Това лято много добре върви бизнеса с продажба на климатици.
-
Sunny за твоя случай трябват подробни данни.Тип на магазина,инсталирани мощности от всякакъв вид,изолации,изложение,витрини,съседни помещения.
-
Sunny в подобно помещение около 45 квадрата но с височина 2.7 на един приятел му сложехме два климатика "Фуджитсо" единият с мощност 4.2 квт на отопление, другият 3,6 квт на отопление. Тази зима по-малкия почти не го пускаше, но то не беше и много студено. За охлаждането няма никакъв проблем. Климите са втора ръка модели 2002 година с гаранция две години и му струваше 1200 лева с монтажа. Все пак важно е да уточниш магазина ти какъв е. Ако е за хранителни стоки ще трябва по-мощни машини.
-
Магазинът е за спортни стоки и няма нищо включено освен 1 компютър. Изложението не знам какво е, но влиза слънце само от 16.30 до 18ч. Кооперацията е нова, има изолация има 2 вътрешни стени и 2 външни. Витрината е около 4 квадрата. Аз не искам да топли през зимата, защото имам парно. Евентуално може да го включвам да затопля само пролет и есен, когато още не са пуснали парното.
Сега наистина са изчерпани климатиците, но навсякъде ще зареждат скоро, а търсенето вече намалява, така, че ще изчакам и ще купя това, което ми препоръчате.
Много благодаря за отговорите!
-
Sunny На офиса - 22 кв.м височина 3м съм с "Емерсон" 24ка конвенционален. Има 2 външни стени без изолация и входна врата. Алуминиева дограма 2,2 ь 2,2 м .Таван - бетонна плоча , а третата стена е към неотоплямемо помещение. Справя се и в студа през по-миналата зима.
Не взех инвертор поради много честите токови удари, особено чести през зимният период.
-
Емерсон не ги ли продаваха Екоклима. Само те могат да сложат толкова мощен климатик на 22кв.м стая.
-
Търсих фирма за климатици, но нито намирам подходяща, нито знам коя е добра. Може ли да помоля ако някой има предвид добра фирма - (бърз монтаж, гаранция, добри климатици) да ми пише на ЛС.Мисля, че мен много лесно могат да ме излъжат защото не разбирам нищо, затова ми се иска фирмата да е добра. Благодаря ви предварително.