На всичкото отгоре албиноса е много тънък и ще му трябва още изолация.
Преглед за печат
На всичкото отгоре албиноса е много тънък и ще му трябва още изолация.
извинявай,ма само мазохист би платил за тази подигравка
Прикачен файл 14461
Каква е тази безподобна идиотщина?!?:scared::shocked:
Хайде стига де, ко бучите. Добре си е монтажа, за толкоз пари, това е. Кой ще го гледа горе. Понякога кривото е по добре от правото :grin:
Монтажа, че е смотан, смотан е! Собственика обаче е хубаво да добави изолация на тръбният път и да го вдигне по-нависоко, че зимата ще топи снега на покрива....сигурно врабчетата ще са доволни, но ако мисли за тях е по -добре да им направи хранилки.
Така, както е изпльоскан този климатик просто няма да издържи дълго. Като завалят дъждовете и водата от покрива започне да шурти и да пръска във външното тяло, платката/електрониката ще изгорят набързо. Почти при всички инвертори електрониката във външните тела не е добре защитена срещу влага, затова често дефектират.
Тръбния път е под всякаква критика:
- излишно дълъг, тръбите са прекалено стегнати една към друга, пречупени на няколко места, изолацията е смачкана.
- както казаха в по-горните постове, зимата като натрупа сняг върху тръбите и водата ако се просмуче в изолацията, тогава ще стане интересно.
При такъв монтаж, загубите на топлина в големите студове ще бъдат огромни. До вътрешното тяло ще достигат само мизерни количества топлинка. Може би копа ще бъде под единица. :BigGrin
Иначе климатика на LG e много добър, но подобна гавра с машината направо му съсипва показателите.
ivan1, може успешно да си защитиш правата. Обади се във фирмата на тези галфони, кажи им, че не си доволен от монтажа и им съобщи, че ако не дойдат да си оправят циганския монтаж безплатно,
ще отидеш директно в НАП да подадеш сигнал за неиздаване на фактура/касова бележка.
Мога да ти кажа, че от НАП въобще не се церемонят и яко гърбят такива фирмички, които не искат да плащат данъци и се мъчат да укриват доходи. Особено сега, когато бюджета на държавата е на червено.
Глобите са от 500 до 5000 лева.
Прекалено много дребни тарикатчета се навъдиха в последно време.:thumbdn: Крайно време е българина да се научи да си защитава правата.
Тва за НАП съм за писнало ми е от навлеци дето хем са в сивата икономика хем са калпазани в работата. Аз съм си наумил да сигнализирам РИОС за разни гумарни и сервизи без сертификация зареждат авто климатици.
Jack Krauser, прав си че тези трябва да ги разшутя обаче не ми се занимава, трябва да ходя до габрово да ги издирвам и т.н. По телефона няма как да се разберем, а и не го знам. По добре нито тези, нито някой от тяхната фирма да стъпва у нас. Ремонта ще си го направя сам и изолацията и повдигането на тръбният път на стената. Ако стане въпрос за гаранция някога ще се оправям някак си. Тези тарикатчета ще си намерят майстора, те явно така процедират с всички...
ivan1, ако не е проблем, би ли казал името на фирмата изпълнила тази простотия?
Не го запомних името ,две фирми ми казаха даже, фирмата била представител на Фуджицу и Чофу за Габрово. Не ми оставиха телефон , ако имало проблем да съм търсил техномаркет. Освен с климатици се занимавали и с други неща.
Едната я открих ЦВЕТИ-СТИЛ ЕООД -това е представител на fujitsu, другата е за Chofu и намирам Solar technology. Точно втората фирма се занимава с много неща, но за първата вече ми просветна че беше точно тази Цвети-Стил.
ivan1 според мен спокойно можеше ти да им поискаш пари, че се учат на твоята машина.
Само дано не е излетял фреон. Пробвах го де работи си :)
п.с Климатика не се вижда отникъде, единствено тука във форума, ама след толкова бъзици го преправих малко.Сложих му и изолация за тръба 3/4.
бе те и гащите ми не се виждат,ма не ги нося скъсани.................никой не те е бъзикал,а се чудехме ЗАЩО И ЗА КАКВО СИ ПЛАТИЛ.
Не знам как е при техното, но вероятно в платената сума за климатика влиза и цената на монтажа. Така, че сигурно са били новоизлюпени, та с цел излишно нажежаване на обстановката, разумът е надделял над скандала....и така
По-голям смех е.....че калитковската фирма се оказа дистрибутор на Фуджицо.
Климатици FUJITSU GENERAL - климатици, мултисистеми, централна климатизация, инверторни термопомпи
Екстра е вече! Безаварийно ползване на машината! :)