Проблем ли е външното тяло да се преобръща?
Здравейте колеги. Нека дискутираме една според мен спорна тема. Проблем ли е, ако се завърти външното тяло във всички посоки, но после се остави поне няколко часа. Аз все пак си мисля, че маслото ще се стече, и няма да има проблем. Гледам да не ги въртя мнага, но все пак, ако някой е прбвал да каже.
Re:Проблем ли е външното тяло да се преобръща?
според мен , без да съм вещ , няма как да е направено , че при едно обръщане да се прецаква всичко...да не забравяме , че японците са се сетили за положение при което някой ще натовари климатика на обратно ...
Докато не са свързани/монтирани телата сигурно няма да е такъв проблем, но след това...
Когато купувах хладилника от метро изрично ме предупредиха, че ако го обръщам настрани, след това трябва поне три дни да стои в изправено положение преди да го включа да работи в ел.инсталацията.
Някой пробвал ли е на ротационен компресор(нов или повреден) да му източи маслото посредством завъртане с "краката"
нагоре ?
При ротационните компресори за климатици проектантите са помислили как да не изтича маслото от компресора при обръщането му наобратно. Тръбичката през която излиза високото налягане намираща се отгоре на компресора е с дължина надолу в корпуса 4 сантиметра. И като обърнеш наобратно компресора маслото не изтича. При различните производители са възможни различни изпълнения, но повечето мислят как да защитят продукта за който носят гаранция.