Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности
Сега имам гости и не мога да си правя експерименти. Дъщеря ми не иска да има климатик и намали акумулиращата на единица. След като си заминат другата седмица ще продължа с експериментите. Но забелязах, че след като температурата в стаята е по висока от зададената работи само вентилатора и консумира 72 Вт, а след повишаване само с 1 градус почва да черпи 480 Вт.
Здравейте! Искам да ви попитам дали е възможно след вкопаване на тръбите на вътрешното тяло, да се измаже и боядиса частично.
За справка жилището е боядисвано това лято и не се живее в него.
Прилагам снимки на които може да се види определеното място за монтаж на климатиците.
https://docs.google.com/file/d/0B64U...p=docslist_api
Ще има ли нужда от много къртене? Външното тяло ще се постави на тересата която също се вижда от снимката. И по какъв начим ще преминават тръбите - по дължината на вътрешното тяло или ще се кърти само от страната на контакта. Стените са боядисани, обаче на следващия линк вече съм с пясъчна мазилка и не знам дали вкопаването няма да е проблем.
https://docs.google.com/file/d/0B64U...p=docslist_api
Нямам точна снимка на другата спалня, но на тази снимка която виждате си представете един контакт горе в дясно. И въпроса ми е дали тръбите ще минават отново по цялото протежение на вътрешното тяло? Естетически ще се отрази ли на цялостната картинка?
слагай един подов до бюрото всичко друго ще е осиране на пейзажа .. първо си ремонтирал после се сещаш за климатици :)
... И аз съм си утрепване... Повечето неща се правеха от разстояние, имаше си бригада която в крайна сметка не оправда с нищо професионализма за който гарантираха. Е сега примерно на стената с мазилката ще се слага тв, обаче кабелите ще висят като прани дрехи. " Ще ти пусна тука една етажерка" - направо от тавана я пусна... Там като се сложи едим климатик и ако настроя струята надолу, ще духа в етажерката.
пп Подов викаш, но къде? На 30 см в ляво от бюрото е вратата на терасата. ;)
мда,кофти .. тя не се вижда на снимката
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Ама. защо да я държи вкл. 24ч., като тя го топли 19ч, след като е работила 5ч.и то само на степен 2.
Стана ми интересно: Значи, ако климатика работи 24ч. и харчи 6500Втч. ел. мощност, излиза че моментната му консумация е 270Вт. ако приеме, че при 4С КОП е 3, то тогава той отдава 810Вт топлинна мощност. Излиза, че загубите на това помещение, при поддържани 21С, са 47.64Вт. за всеки 1С разлика във температурите вън и вътре.
Сега, акумулиращата печка не работи 19ч., като температурата спада от 27С до 22С, т,е започва от дТ=23С и приключва при дТ=18С. Загубите на топлинна мощност при дТ=23С ще са 1096Вт, а при дТ=18С ще са 857Вт. Средните загуби са 977Вт. За 19ч. това прави 18554Втч. Ако приемем, че печката е работила 5ч и е отддала общо 9000вТч, от които 5х1096=5048вТч са загубите на помещението, то остават 4000Вт, които са акумулурани.
Как с тези 4000Вт, акумулирани, се покриват 18554вт необходими за покриване на загубите за поддържане на споменатата по горе температура.
Иначе, ако си бачка печката на 4кВт, то 5ч.х4кВт =20кВт - горе долу ще излезе сметката, ама тогава 20кВт/ч, срещу 6.5кВтч.
Дали греша някъде - сигурно греша много яко, а?
Температурата не спада линейно а експоненциално. При температури по-високи от 22 -23 градуса започваш да топлиш и съседите в блока три което топлоотдаването от стаята се увеличава рязко. Причината е че площта нараства повече от 5 пъти.
Между другото се съгласиха да подменят климатика, но ми поставиха такива условия че се чудя какво да правя. Нямали 10-ки Митсубиши и Дайкин и ми предлагат 12-тица. Тя обаче е 200 лв по-скъпа. Като добавим и 350 лв за нова 10-ка и 170 лв за монтаж и 100 лв че съм използвал стария и трябвало наново да го почистват стават общо за доплащане над 800 лв. . Дадоха ми и да избера някой от другите климатици втора употреба които имат ама нямам време да отида да ги разгледам
само неразбрах какво точно ти продават за тези пари:scared:
National CS-X226A за 1050+170 и +820 за да го сменят с митсубиши 12 MSZ-GV252
Това Митсубиши ново ли е? Защото ако се разровиш, ново е продавано за 1500-1600 лева. (Софияклима ООД - продажба, монтаж, ремонт, сервиз на климатици)
Цитат:
lio58
...и 100 лв че съм използвал стария...
Ама и ти си за бой, как може да ползваш климатика?! Не можа ли само до го гледаш, като шедьовър на Леонардо???
Сега, мааааалко по-сериозно. Може би е трябвало да не ти дават ДУ-то му и да не го подвързват към ел. мрежата. Така, поне нямаше да те дразни и сега нямаше да имаш премеждия с климатик в навечерието на Коледа.
Никой не каза може ли повишения разход да идва от неправилен монтаж. Нещо да са сбъркали при обезвъздушаването?
- - - - - - - - - -
Цитат:
gnf
Ама и ти си за бой, как може да ползваш климатика?! Не можа ли само до го гледаш, като шедьовър на Леонардо???
Да за украшение става Национала е много хубав. Чак не ми се сменя. Мисля си дали да не потърся друга фирма да го ремонтират. Но като зная какви са ни фирмите не ми се започва.
А сетих се още нещо. Като гледах клипчето за монтаж на климатик видях че свързват тръбите с вътрешното тяло с винтова сглобка, а при мен ги звариха, Това ли налага наново да се плаща цялата сума на монтажа? Не може ли същите тръби да се ползват за новия климатик?
тоя национал е топ модел от 2006 .. би трябвало да е икономичен и да топли яко .. явно нещо му има
Цитат:
lio58
.... изключих печката включих климатика на 21 градуса. Ха другия ден пак след 24 часа температурата в стаята 21 градуса, a климатика изразходвал 6,5 kWh.
.
Alexi,
Този климатик е изгорил за 24ч, 6.5кВт ток. за да поддържа темп от 21С в помещение от 13м2., при външни темп от 4С до не е ясно колко. Средният разход за 24ч. е 271Вт. Тая машина си работи ок, просто на човека му се иска да не харчи ток.