Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности
За сега разхода на 228 ТВ е по-малък. За два дни след като се охлади печката разхода е 9.2 кWh, средно по 192 W/h. Температурата в стаята 21.1 - 21.8 С. Не са ми е ясни две неща. 1) климатика е инверторен, а работи повече време като вентилатор с разход от 15 W. След това включва компресора като постепенно покачва мощността до 480W и след малко плавно намалява до 15W. 2) За да намаля температурата под 22 С намалих заданието с дистанционното до 18 и дори до 17 С. Дистанционното какво предава, увеличение/намаление с един градус или посочените градуси на дисплея.
времето е доста топло тия дни ,как реши че харчи по малко като от 1 седмица е 12-14° .. или това няма значение за акумулиращата печка която е еталонното средство за измерване :)
Да вярно на 20.12 беше по топло средна температура 9.1гС за 21.12 - 6.2 гС,а за 22.12 - 2 гС. (гС - градус Целзий)
Имам питане .Някой знае ли къде в Бургас мога да си взема pvc канал за климатика-става въпрос за хубавите канали.
lio нищо не пише вече ,явно го е доволен от машината си :))
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
Имам питане .Някой знае ли къде в Бургас мога да си взема pvc канал за климатика-става въпрос за хубавите канали.
За Бургас не знам, аз вземам хубави канали Льогро от Телетек.
Панасоник е9пке в сервизното да дадено минимално отстояние от тавана 6.5см, а след монтажа виждам, че е 5см голям автогол ли е?
Не е съвсем баш автогол, ама според мен е добре да има повече разстояние от тавана до машината.Моите машини всички са на над 25 см, че и повече от тавана и никога не се лъжат датчиците.
Цитат:
edi1
Не е съвсем баш автогол, ама според мен е добре да има повече разстояние от тавана до машината.Моите машини всички са на над 25 см, че и повече от тавана и никога не се лъжат датчиците.
Добре е да има, когато височината на тавана е достатъчна. Понякога обаче не е, и няма как при таван 2,20 да го свалиш на 25 см. вътрешното тяло.
Е, това вече е въпрос на конкретния монтаж, аз говоря по принцип.
Моя таван е 2,75м преди да го монтират питах колко е нормалното отстояние и ми казах 10см, но меренето явно не е най-силната страна на монтажистите.
Защо, 10 см. е прилично разстояние. Може и повече, но 10 е повече от добре.
Ами, щото са му го хакнали на едва 5 см.
Цитат:
m_dikov
Добре е да има, когато височината на тавана е достатъчна. Понякога обаче не е, и няма как при таван 2,20 да го свалиш на 25 см. вътрешното тяло.
По слухове и четене,климатика не мери височината на стаята.Ако помещението е с височина 1.80 не трябва да се монтира климатик,понеже е с малка височина ли?Препоръчително от тавана до климатика на толкова си сантиметра.Всеки е за определена кубатура и според изолацията и дограмата.
Цитат:
charliii
Ако помещението е с височина 1.80 не трябва да се монтира климатик,понеже е с малка височина ли?
Хобитите живеят в дупки в земята, където температурата е относително постоянна и не се нуждаят от климатизация.
Но в твоя случай може да се касае за изключение...