Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности
Бе, то ХИТАЧИ до преди 2-3 години всички модели бяха с минимален път 5 метра, ама не съм чул някой да прави стандартен монтаж на 5 метра.И сега 95% от машините на ХИТАЧИ са с минимален 5 метра по технически каталог.Не го казвам в подкрепа за връщане на пари, ами да се промени акуратността на монтажа.
4 Прикачен файл(ове)
При мен тръбния път дойде около 5 метра,с всички чупки и извивки.Исках външното тяло да е максимално близо до стената,за да не се виждат тръбите и кабелите.Поради тази причина,монтажниците направиха извивка на тръбния път зад външното тяло около 1,5м.,за която не съм доплащал аболютно нищо.
Прикачен файл 24107
Прикачен файл 24108
Прикачен файл 24109
Прикачен файл 24110
DAISEIKAI е най-скъпият климатик на TOSHIBA, затова е нормално да Ви "подарят" още 2 метра тръбен път.
Едно въпросче и от мен.
Какво се прави, ако стената, на която се слага вътрешното тяло е леко крива и има опасност вътрешното тяло да се "осуче"?
Подложи нещо под планката, там където се завива, примерно втулки, шайби докато се изправи.
Не е желателно да се изкривява стойката. Трябва така да се монтира , че да няма изкривявания на стойката. Може да се получат не желани допълнителни шумове.
Ако ти е крива стената, стойката и без това ще се усуче.
База се казва, джак :) База! И тя няма особено отношение към усукването на машината. Три от машините ми са монтирани на криви стени, градени от пишман майстори и нито едно от тях не е усукано. Майсторлъка изисква тялото да се ОКАЧИ на базата, без да е под напрежение, след което да се закопчае и провери отново. Едно пазарджишко говедо ми спука капака на малката тошиба, но за радост, не фатално и не успя да я усуче в усърдието си :) Така че нещата опират предимно до майсторлък, не толкова до криви или некриви стени :)
По монтажа ще ги познаете. За добрия монтажник не е проблем да ли е крива или не стената, ако държи на името се ще го направи както трябва без значение каква е стената.
е, добре, все едно говорите за свръхчовеци ;) със сигурност всеки с достатъчна практика в монтажа би се справил.
Би се справил, но се изисква желание и мотивация.
Здравейте момчета,
имам нужда от съвет. Продадох стария климатик Panasonic CS-E12NKEW и с него заминаха стойките за стена, тръби, кабели и т.н. Новият климатик, който ще слагам на същото място е Gree GWH18UC/K3DNA4F. Теглото на външното тяло е 51кг. с размери 965х700х396. Въпросите ми са:
1. Какви стойки бихте препоръчали за това тяло и има ли стандарт за монтаж на подобен климатик?
2. Ако се окаже, че ще ми слагат най-евтината стойка, мога ли да настоявам за по-хубава и трябва ли да си доплащам за това?
3. След като вече нямам захранващ кабел, новият включен ли е в монтажа, както и изработката на щепсела?
4. Има ли смисъл да се слагат тампони. Това поне знам, че се доплаща допълнително.
Мерси предварително!
Поздрави,
Бешев
Колеги,току-що ми монтираха климатик. Питах монтажниците няма ли да вакуумират системата. Отговориха ми, че не е задължително. Само ако имало влага! Да се разправям ли с фирмата, от която го поръчах, или наистина не е задължително вакуумирането?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Както се казва, след дъжд качулка... Успех с климатика.