Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности
climahit, по твоя преценка калко ще излезе следната гимнастика:
- събиране на фреона във външното и сваляне на тялото. Разкачане и на гайките на вътрешното
- след месец монтиране на външното на същите стойки и нов тръбен път 3м.
Всичко е на балкон, но има две посещения от двама души.
До 12-ка, ако няма нещо специфично... около 200-250 лева
Цитат:
Първоначално публикувано от
climahit
До 12-ка, ако няма нещо специфично... около 200-250 лева
Нещо много дебели цените.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Има тука едни познати, дето взимат за тая работа само 25 - 30 лева на първото посещение. И водостоци подменят, с техни материали, останали им от други ремонти. Не го докарват много на външен вид, леко бразилци са, но много търсени... ;)
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Да не са тия : https://m.youtube.com/watch?v=ZNPD9tCf8qg
Доста такива минаха по нашите земи , че на мама Меркел и трябвали монтажни групи :))
Цитат:
Genadi80
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
На всеки за всичко са му дебели цените :) Има хора, които ще го направят за 100-120 лева... Аз определено не съм от тях
Цитат:
Genadi80
Да си представим, че ти си един от тия двама души. Трябва да се вдигнеш от вас, да отидеш до склада, да натовариш всичкоту инструмент в баничарката, да отидеш на обекта, да разтовариш всичко там /за улеснение ще допуснем че на самия обект само ще се почешеш/. Следва обратната процедура - товарене, връщане на баничарката, разтоварване.
Ти за колко пари би го направил? Така... сега умножи сумата по две - за двете ходения, след това още по две - и за надницата на ортака. И оттам нагоре започвай да смяташ - гориво, амортизации, труд и материали.
Още ли ти се струва дебело...?
Касапе,по твоята логика бананите трябва да струват по 32$.
Циганката е брала,оттам в склада,след това товар на камион,после кораб,разтваряне на пристанището в Бургас..и т.н.
Колко пъти някой ще ходи до склада и ще товари,изобщо не ме интересува,нито ме касае!
Цитат:
Mig82
Да не са ...
Доста такива минаха по нашите земи , че на мама Меркел и трябвали монтажни групи :))
Не, на снимката в районното ПУ бяха други!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Kasap
Да си представим, че ти си един от тия двама души. Трябва да се вдигнеш от вас, да отидеш до склада, да натовариш всичкоту инструмент в баничарката, да отидеш на обекта, да разтовариш всичко там /за улеснение ще допуснем че на самия обект само ще се почешеш/. Следва обратната процедура - товарене, връщане на баничарката, разтоварване.
Ти за колко пари би го направил? Така... сега умножи сумата по две - за двете ходения, след това още по две - и за надницата на ортака. И оттам нагоре започвай да смяташ - гориво, амортизации, труд и материали.
Още ли ти се струва дебело...?
Да все още.Ще кажа само че преди малко повече от година правих външна изолация на терасата,и се наложи да се свали външното(на Мидейката която имах),обадих се в фирмата от която го бях купил и от там ми казаха 25лв за свалянето и 25лв за качвато обратно.
Дойде момента за свалянето дойдоха събраха фреона, свалиха го и след два дни го монтираха обратно и да носеха си вакуум помпата,и всичко това за 50 лв.
Когато реших да махам мидейка демонтажа ми струваше 30 лв.
Цитат:
Viking72
Касапе,по твоята логика бананите трябва да струват по 32$.
Циганката е брала,оттам в склада,след това товар на камион,после кораб,разтваряне на пристанището в Бургас..и т.н.
Колко пъти някой ще ходи до склада и ще товари,изобщо не ме интересува,нито ме касае!
Да, точно заради това получаваш пакетна цена - 200-250лв. Ако щеш!
"Циганката" не е гламава за да ти работи безплатно.
А пък при мен вкъщи викнах един да прави диагностика на климатика за 4,79 лева с ваучер от Гработо... ХАХАХХА. Наистина дойде за тия пари, но единствената му цел беше да си набута профилактиката... А иначе винаги ще има хора, които работят за без пари... После забравят да си вдигат телефона, ако нещо се случи и така нататък.
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Mig82
Само,че Швабите не търпят такива специалисти.Прикачен файл 26653
Прикачен файл 26654
Ето строителен обект в Солинген,80% бяхме българи.
Щото там за некачествен монтаж,няма да ми допълва с фреон и да прави нови конуси!
Ще смени климатика!
Цитат:
Jack Krauser
Jack такива клипове могат само да ни радват.Ако монтажите тук се правеха както и в Япония,нямаше да има толкова много черва по фасадите на сградите.
- - - - - - - - - -
https://www.youtube.com/watch?v=QieUusyL_0Q