На терасата е на калкан и няма да ми се пречка много,много. На снимката не си личи.
Преглед за печат
На терасата е на калкан и няма да ми се пречка много,много. На снимката не си личи.
Ако не излизате там не е проблем, пък и ако простирате лятото ще ви съхне прането за нула време..:)
Какво има да разбира? Свалял ли сте стъклопакет? Не изисква никакви специфични умения, само да не сте с две леви ръце и по-здрава шпатула за да се откопчат лесно стъклодържачите. Да се обърне внимание на пластмасовите дистанционери, който се намират под стъклопакета. Най-добре е да си седят на същите места или ако се махат, като се приключи работа да се поставят на същите места.
Сакън, недей! Идва с тухла в ръката! :))
Генади, написах "безплатно" , иначе и аз редовно свалям стъклопакети.[emoji41]
Клиента, като иска да е евтино, си го сваля сам.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Броя на свалените равен ли е на броя на качените.:)
:Drinks:
За да добиете представа за какво говоря сега ще публикувам снимките. Къде според вас е най-добре да се монтира вътрешното и външното тяло.
https://imgur.com/a/K7VyE
Снимка номер 1 - Най-вдясно в стаята отгоре до секцията. Проблем единствено при монтажа е махането на стъклопакета за монтаж на външото тяло, но може и да се монтира под отварящия се прозорец на стаята, като ще одължи тръбния път с 50см до 1метър.
Снимка номер 2 - От ляво на стаята (срещу секцията), като тръбите ще се виждат малко и мисля ,че ще трябва кондензна помпа (поправете ме ако греша). Външното тяло ще е на стената с тръбите за парно.
Снимка номер 3 - Изрязват се тръбите на парното и там се монтира. Външното тяло е на стената зад него. Окъсява се тръбния път, но ще се навият маркучите зад външното тяло. Друг вариант е да се монтира под отварящия се прозорец ,като вариант 1 или махане на стъклопакет и монтиране "по-наляво".
Ето и другите снимки на стената от към терасата. Извинявам се за качеството,но нямаше друг начин да ги заснема.
https://imgur.com/a/03U1X
Снимка №2 ми харесва.Ако височината на трегера , над балконската врата е поне 40 см, може и нищо да не се вижда.
Виж го да е на място, където няма да духа срещу хората в помещението - диван или столове, щото няма да е приятно на обитаващите. Не мога да преценя точно разположението, но №3 ми изглежда ОК, а външното тяло на нивото на парапета извън терасата, така че да е удобно за монтажа и да не пречи на палмата.
Аз си свалих стъклопакета сам. Купих си за 7.80лв един специализиран инструмент за свалянето, нещо като шпатула, но по-дебело за здравина и отпред заострено. Не успях да счупя нищо, даже и следи по пластмасата не останаха.
Иван74, по-напред ме пита дали топлообменика на моето LG H12AK дали е медно, мога да ти го снимам утре, но тръбите са медни 100%, а питата не е сива, но не е и с цвета на тръбите. Нещо посредата... оранжавее питата, може да е мед отдолу и с някакво покритие отгоре или да е сплав не знам. Едва ли си заслужава да чопна с едни резачки да видя сърцевината мед ли е... те са толкова тънки, че не знам до колко ще се види :) Ако може да ми покажеш снимка на меден... ще ти отговоря, защото в интернет не виждам снимки на медни топлообменици да сравня цвета :)
Ако е такъв , лошо!https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...42fae698c9.jpg
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk