Re:ГУМЕНИ ТАМПОНИ ЗА/ПРОТИВ?
Абе като се загледах по-подробно, май си прав :).
Ама кой малоумник ще произведе "тампони" от които няма никакъв ефект?
А TIMBERLAKE казва че нищо не се чува!
А за срока на годност, няма точен отговор, зависи от производителя и материала. Според мен ако визуално гумата на тампона не е напукана и втърдена е ОК.
Цитат:
Първоначално публикувано от stobi
Абе като се загледах по-подробно, май си прав :).
Ама кой малоумник ще произведе "тампони" от които няма никакъв ефект?
А TIMBERLAKE казва че нищо не се чува!
А за срока на годност, няма точен отговор, зависи от производителя и материала. Според мен ако визуално гумата на тампона не е напукана и втърдена е ОК.
Mи относително е. Аз нямам кьорав тампон и няма шум.:)
Зависи от какво ли не. От климатик, от монтаж, от други неясни неща. И правиш, ако се налага, ясни и не съвсем ясни неща, включително и поставяне на тампони, докато проблемът се реши.
То и аз имам едно Беко, без тампони, и няма шум, но имам и един Дайкин, който вибрира, и едва след множество монтажни намеси (тампони, гуми, местения, нивелирания), както и след множество заклинания, молитви, но и много повече псувни и закани да го изхвърля, взе, че млъкна, но продължава да работи все така добре. Изобщо ако имаше ясна и точна философия относно климатиците и проблемите им, този форум щеше да е доста рехав.
Не минава болта през тампона просто тампона от едната страна е със шпилка за гайка от другата е с резба за къс болт!
Ще снимам само тампона и ще го публикувам най лошото е че човека който ги правеше го няма вече.....и имам малко останали бройки.
Интересното е, че както казах в друга тема, предишният ми LG 12 конвенционален, 4 години без тампони - никакъв шум, на 5-тата се разтрака като трактор. И с тампони млъкна!
Re:Гумени тампони - за и против
здравейте! относно тези тампони имам въпрос към вас - има ли такава вероятност ако сложа от тях да стане по-зле или при всички положения ще е по-добре? имам предвид относно шума, който се чува и като цяло за работата на климатика? благодаря!
Тампоните непозволяват да се предава вибрацията през стойките към стената.
Трябва да си купиш тампони които са с прекъснат болт като този http://www.utilitiesbulgaria.com/rubber_a_40.htm
Тези тампони намаляват предаването на вибрации от тялото на климатика към стойките, а тези гумени подложки намаляват допълнително предаването на вибрации от стойките към стената (монтират се м/у стойката и стената).
благодаря! никой нищо не казава относно другия ми въпрос дали ще е по-добре за работата на климатика или може да му навреди нещо?
Тампоните немогат да навредят на климатика с нищо.
Какъв ти е климатика като марка?
климатика е Fuji electric RS-12UC.
Няма как да се навреди на климатика,вече ти го обясних.По-лошо няма как да стане. Ти провери ли това,което ти писах?
днес след обяд сложих тампоните, сега всичко е ок! даже да допра ухо на стената пак не се чува, дано и за напред да е така! та така.....
а относно темата вече спокойно мога да кажа, че съм твърдо ЗА! :Drinks:
Някой знае ли къде в Пловдив могат да се намерят тези тампони, че сложих едни които се оказаха много твърди и реално не вършат никъква работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от stu_74
Някой знае ли къде в Пловдив могат да се намерят тези тампони, че сложих едни които се оказаха много твърди и реално не вършат никъква работа.
предполагам, че всяка фирма, която продава (монтира) климатици трябва да има. и сигурно няма да откажат да ти продадат!