Съседски неволи с климатици
здравейте,съседът ми под мен си монтира климатика под моя.сега ме моли да си поставя :help :help тръбичка на дупките от долу на външното тяло за да не капе върху неговия.Въпросът ми е ще пречи ли тази тръбичка на моя климатик и може ли тази тръбичка да я постави всеки или трябва да извикам техник?
Re:съседски неволи с климатици
по добре тавичка монтирай , иначе неволите щв продължават ! :Drinks:
Ще пречи, ще ти замръзне отводняването и ще почнеш да трупаш лед. Кажи му той да си сложи козирка като е толкова курназ, ти си бил първи :016:
По-добре е с тава, ама и тя като замръзне вече става лошо. Ама маркучето не го слагай, те без маркуче замръзват сега, пък камо ли ако го сложиш.
Монтажниците са за еб.не,че не са погледнали нагоре преди монтажа.Тях викай да го местят,на комшията тялото де.
и аз бих му теглил културно една,да ходи и да си плати той козирката,защо трябва ти да набиваш пари.
Цитат:
Първоначално публикувано от marian1
и аз бих му теглил културно една,да ходи и да си плати той козирката,защо трябва ти да набиваш пари.
и аз съм на това мнение! ти каква вина имаш, че той си е сложил климатика под твоя, би трябвало той да се съобразява с теб, а не ти с него! айде успех! :Drinks:
с козирка ще му тропа постоянно при дефрост или при конденза в топло време,ще се размрънка и пак...
ами не знам какво да го посъветвам човека,а някой случайно не знае ли как е уреден въпроса в цивилизованите страни?едва ли той е първият такъв казус...Успех!
Там първо се представя в общината проект за мястото на външното тяло,Имат си изисквания за визията отвън.Предполагам се и съобразяват с подобни ситуации.И ако има проблем,ще се оправи пак в общината,затова си плащаш.
Аз те съветвам да постъпиш човешки с комшията!
Щом те е помолил човечеца, мисля че е редно да му влезнеш в положение.
Да комшията не се е съобразил с поставянето на външното тяло...монтажниците пък още повече.
От невежеството си сега си пати човека, но станалото-станало.
Според мен не си слагай тава, щото щети зимръзва, и ще си имаш проблеми, ако ледът тръгне нагоре!
Според мен е добре да изведеш водичката с тръби, които да изолираш добре за да не замръзват
Повикай техниците и им кажи да ти сложат изолация на дренажните тръби.
Пък аз бих си го направил сам, но аз съм на първия етаж и ми е удобно!
Re:Съседски неволи с климатици
Не съм съгласен с теб Зомби! Ама хич! Защо той да дава средства ( пари) или каквото и да било което е повече от внимание или достъп до климатика му,като грешката е получена вследствие на тъпия монтаж...
Нещо като улук или тръба но на поне 20см под климатика със фуния в горния край ще ти свърши работа. Най-лесно вземаш една домакинска фуния от левчето и я връзваш към PVC тръба, която извеждаш пред климатика на комшията. Като замръзне пак ще му капе, но нищо не можеш да направиш в този случай. Да се сърди тогава на неговите техници.
Ламарина под наклон вързана със свински опашки е най-евтиния вариант стига да има кой да се наведе да я върже...