LG S12AT - теч на вода от вътрешното тяло
Здравейте,
От скоро имам климатик. До този момент го ползвах само колкото да му се радвам за по 10-15 мин. Но с настъпването на жегите го пуснах да охлажда вече сериозно и се появи теч на вода от вътрешното тяло. Бихте ли ми препоръчали какво трябва да предприема и каква може да е причината. Климатика е LG s-12at нов и в гаранция.
Благодаря предварително.
Re:Теч от вътрешното тяло
Цитат:
Първоначално публикувано от Mitko111
Здравейте,
От скоро имам климатик. До този момент го ползвах само колкото да му се радвам за по 10-15 мин. Но с настъпването на жегите го пуснах да охлажда вече сериозно и се появи теч на вода от вътрешното тяло. Бихте ли ми препоръчали какво трябва да предприема и каква може да е причината. Климатика е LG s-12at нов и в гаранция.
Благодаря предварително.
Викай си фирмата която го е монтирала да си оправят проблема който сама е съзадала и да си нивелира вътрешното тяло така, че да не се образуват локви под климатика от конденза ами да се изтича навън където му е мястото.Проблема е съзаден от тях
Благодаря за отговора ти Justify. Дано да е въпрос само на нивелиране защото не ми се иска пак да ми къртят из къщурката. :081:
Mоже и други по-неприятни неща да се окажат,но викай все пак монтжниците...
Vanko би ли ме подготвил какви биха могли да бъдат другите неприятни неща?
Цитат:
Първоначално публикувано от Mitko111
Здравейте,
Благодаря предварително.
само съвет
погледни тръбата за конденза да неби да ти е запушена или да си е вдигнал нависоко....
Re:Теч на вода от вътрешното тяло
Хората от фирмата са затегнали май само тръбичката за отвеждане на водата. Не разбрах много какво е станало защото жената е била там, а тя не се е интересувала много. Както и да е вчера не течеше, но пък и времето не беше много горещо. Ще изчакам за окончателен резултат като хване жегата отново.
А другия вариант е да няма достатъчно фреон :yikes и да се образува лед на вътрешното тяло ...
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
А другия вариант е да няма достатъчно фреон :yikes и да се образува лед на вътрешното тяло ...
Надявам се нещата с фреона да са ОК. :jamaika Това дали може да се провери като дигна капака под който са филтрите?
да.....пускаш климатика на 18 градуса на макс вентилатор и до 10 - 15 мин. ако не замръзне питата(дори да се заскрежи) значи е нещо от маркуча за конденз .
При мен се получи следното - започна да капи вътрешното тяло и си помислих че тръбата за кондензата може да е запушена. Намерих къде и снаждана вътре и от там пуснах един маркуч към 10 L туба от вода. Работи така няколко часа (неможеше да достигне зададената температура) , а беше събрало не повече от 1 - 1,5 l вода в тубата и пак почна да тече от тялото. Изненадата дойде като отворих капака му. Питата на места се беше обледенила. Трябва да кажа че скоростта на вътрешното тяло е на "auto" и на 20*С. Възможно ли е да не му е достатъчен фреона, както е писано в по-горните постове. Климатика е Panasonic E-12JKE3
Това уж е "умна" машина и би трябвала сама да се усети,че фреона е намалял....Филтрите ти чисти ли са? Я пробвай на средна скорост така ли ще заледи пак?
Re:LG S12AT - теч на вода от вътрешното тяло
От 3 дена климатика е спрян и чакам техниците. Пробвал съм го на различни скорости , но пак замръзва вътрешното тяло както и крановете на външното.
Re:LG S12AT - теч на вода от вътрешното тяло
Цитат:
Първоначално публикувано от Alkilatora
От 3 дена климатика е спрян и чакам техниците. Пробвал съм го на различни скорости , но пак замръзва вътрешното тяло както и крановете на външното.
Ако ти мръзнат и двата крана ти е мръсен климатика и няма топлобмен.