-
Да слагам ли шуцера?
Миналата година като ми монтираха култовото (топлещо) Хитачи, монтажниците казаха, че по-добре било без шуцер и ако имало нужда да ги извикам, щели да го сложат. Да, ама този дето е под мен на третия етаж (аз съм на шести) имал външни ролетни щори и водата му падала точно на ролетника. Обади ми се той един път да ми каже, да съм слагал чурка (шуцер) на външното тяло, после казал и на квартирантите, ама аз се направих на ударен и не съм слагал. Пак идва зимата. От Шумен съм и има много студени дни, цели седмици с температура под нулата. Ще има пак да мърмори гада. Чувал съм, че не е хубаво да се слага този шуцер, комшията четвърта зима ще почва с неговото Фуджитцу и има такова нещо с маркуч и е нямал проблеми. Какво да правя? Ако го сложа и вземе да замръзва климатика? Тава няма да слагам при никакви случаи. Дайте малко акъл. :)
-
Re:Да слагам ли шуцера?
Не го слагай, затруднява се оттичането на конденза, освен това в сервизните навсякъде има забележка, ако работи при ниски температури да не се слага щуцера и тапата.Опитай да отведеш конденза напред - тава, фуния и т.н.
-
-
То е панелен блок и няма такива улуци. Сетих се друго. Тъй като моя етаж се явява последен ще преместя външното тяло на тавана. Тъкмо ще ми е по-лесно да го почиствам. Как не се сетих още когато го монтираха. Сега трябва да давам излишни 50 лв. http://i.dir.bg/clubs/icons/cool.gif Някой има ли информация дали се крадат външни тела монтирани на таваните в панелни блокове?
http://www.klimatik.eu/images/klimatik-LG.jpg
-
Не съм виждал до сега външно тяло монтирано върху панелен жилищен блок, не че не е възможен такъв монтаж. Едва ли биха откраднали цялото външно тяло, защото трудно биха го свалили през капандурата. Това си е трудоемко занимание с привличане на внимание.
Външното тяло трябва да е добре укрепено за да не го събори вятъра.
-
... и да има кой да го отрива от снега като го затрупа...
-
Много пъти сме монтирали на покрив и укрепването не е проблем...проблем е силният вятър и объркването на електрониката най добре е да се направи параван - в инструкциите за монтаж си е указано...