Re:При удължаване със заварка на 12мм тръба с парче 6мм тръба проблем ли е?
Добре де,климатика е 6 на 12,тръбите също.За какъв ... са ги обърнали при свързването.Колкото и да мисля по този въпрос не мога да си отговоря.Това е 100% менте пост или човека пуснал темата не е разбрал нещо.Още един път ще помоля за снимков материал по темата ...
VanDan, вкопаването на тръбите е последния проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от FormatC
Добре де,климатика е 6 на 12,тръбите също.За какъв ... са ги обърнали при свързването.Колкото и да мисля по този въпрос не мога да си отговоря.Това е 100% менте пост или човека пуснал темата не е разбрал нещо.Още един път ще помоля за снимков материал по темата ...
Предполагам,намерили са парчета тръби и оксижен,но са липсвали разширители и кво кво......разменят парчетата,прищипват хлопащите 1/2 към 1/4,заварят ги някак и готово.Нещо им подсказва,че е нередно стореното,но нали има дупки да минава фреона под налягане,пък и не са убили човек.След труден ден,собственика ще почерпи-много е готин!!
Нещата са ок вече,а другото си е за моя сметка.А за вградените тръби от стария климатик предварително знаех,че са същия размер,какъвто е нужен и за новият.Между другото като се разговорих с приятели при един от тях пък се оказа,че пак за удължаване на 12мм тръба са направили муфа от 10мм тръба,което за мен пак не ок,но явно си има майстори :081:
Май вече от всичко трябва да поназнайва човек :Drinks:
Не са направили муфа при твоя приятел, а нипел, ако бяха направили муфа на 12мм им трябва 14мм, и ако този нипел е с дължина 3-4см това далеч не е толкова страшно.Това е тръбата с парна фаза и няма да се отрази на работа на климатика.Но пак са безсмислени гимнастики.
Има специализиран инструмент за раздуване на тръбите и с него те се напасват отлично.
Какво се прави когато сменяме климатик и фреона не е същия, а тръбите са замазани ? Не може ли някаква промивка да се направи на стария фреон.
Колко би струвало нормално удължаването на тръбите на човека " както трябв а да се направи" (не стана ясно какво трябва да се направи от многото коментари на съвестни и разбиращи професионалисти).
Май стана ясно : размера на тръбите е същия фреона - не се разбра дали е същия.
промивка е желателно да се направи ако в тръбите има много масло, което не е често срещано явление
иначе продухване със сух азот и вакуумиране е достатъчно като мероприятие
Тази тема/поне за мен/ е приключена.