Е ако трябва ще го свали ще направи отвора и пак ще го сложи.Давай смело напред.
Успех!!!
Преглед за печат
Е ако трябва ще го свали ще направи отвора и пак ще го сложи.Давай смело напред.
Успех!!!
Как закрепи анкерите в бетона?Като технология.
С чук,тесла или паве...Което е по-подръка :)
Най-напред размерих и белязах къде ще са отворите , после пробих с ф8 и след това само разкарах без удар с ф10 за да може да влезе плътно анкера ! После продухах със сламка :) дупките за да няма прах и да ми направи мизерия , след това набих анкерите до означенията , навих и натегнах леко гайките за да станат стабилни(не че не бяха ) и после сложих стойките , нивелирах ги хоризонтално и вертокалнои затегнах гайките ! Днес почнах да дупча за тръбите , като предварително размерих къде ще е тялото , отрязах картона с корона ф50 за картон и почнах да дупча с ф10 за да излезне от другата страна и да дупча отвън навътре ! тъкмо сдупчих дупката и дойде жената и като видя какво съм направил ми скандал че съм оцапал че набързо прибрах перфоратора :081: Те за това не викам монтажници, че ако види те как дупчат може някой да излети през терасата :))
Обикновено жените като видят монтажници,пращат мъжете на пазар до най-далечния магазин. :yahoo:
Е тук е разкиката.... ако монтажниците са читави си носят прахосмукачка за строителни отпадаци - хилти, бош и т.н. и в общи линии са много по чисти от теб самия.... в монтажа имам предвид :)))
Такива с прахосмукачка(чак) не са ми идвали "на гости", нито съм виждал където и да е... общо взето това е приказка от "1001 нощ".
Единствено са ми искали лопатка която държат под дупката докато дупчат и метличка с която да съберат падналото.
Джъсти,аз си работя с прахосмукачка и поне половината от познатите ми колеги ползват тази " Хапаратура" ...Не е до приказки,а да се разбереш с монтажниците какво предлагат . Ти защо не си питал как ще ти направят монтажа???
Имах един куриозен показателен случай,който го разказвам като виц понякога - отивам на монтаж в старо семейство лекари ,с ония тежките старинни мебели,дет' само масата тежи 150 кг...Влизам в стаята за монтажа и гледам всички мебели събрани в единия край,всичко опаковано с найлон,ВКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛИЛЕЯ на тавана,стените,пода,прозорците и вратите. И аз питам - "Извинявайте,какво ще правите тук? " ...А те се оцъклиха и отговарят -" Как какво??? Ще монтирате климатик ! "
Аз си извадих "хапаратурата",дупнахме си дупките,монтирахме тялото ...Хората с тъга ни гледаха и като свършихме казаха : " Два дни ни отне да опаковаме и преместим всичко,а вие даже и прах не вдигнахте..."
stelaartoa,когато хората са се готвили за прах,би било редно да им го дадеш!Иначе поне трябваше да предупредиш. :2guns:
:) ..Преди нас са слагали климатик от великата фирма Екоклима,в другата стая. Там е приличало след монтажа на бомбардировка на Берлин май 45та година.Та затова така са се подготвили хората :)
А ние осен прахосмукачка обуваме и чулки и изненадата на хората е пълна, все пак трябва да уважаваш клиентите си и да не им създаваш проблеми след твоята работа.
Да, а някои слагат и хирургически маски - за да не ги разпознаят... :))
Но те са професионални демонтажни фирми. :yahoo:
Като не носят ..смукачка предложи своята, заслужава си. Аз така направих.
Незнам ама на братовчед ми като му слахаха климатика си приличаше баш като след бомбардировка :yikes ,а и тръбите до външното тяло така са ги сложили че приличат на простор :) ! проблема при моята дупка е че от външната старна панела е около 5см по напред от вътрешния и дупката прави завой :sad: дано успея на набутам тръбите - http://picbg.net/u/62696/51903/thumbs/652935_fr.jpg
http://picbg.net/u/62696/51903/thumbs/652936_fr.jpg
http://picbg.net/u/62696/51903/thumbs/652937_fr.jpg