липса на планка на вътрешно тяло
привет
от много време чета форума и накрая и аз се обзаведох с Тошиба ras 285 jdr.
взех го от Асеновград, а пък ще трябва да се монтира в София от друга фирма......зачетох се за монтажите, но забелязах че на вътрешното тяло няма такава планка за стената на която се монтира климатика.
въпроса ми е как се процедира в този случай....или нещо не схващам аз?
благодаря предварително
Отговор: липса на планка на вътрешно тяло
Цитат:
Първоначално публикувано от
isergi
привет
от много време чета форума и накрая и аз се обзаведох с Тошиба ras 285 jdr.
взех го от Асеновград, а пък ще трябва да се монтира в София от друга фирма......зачетох се за монтажите, но забелязах че на вътрешното тяло няма такава планка за стената на която се монтира климатика.
въпроса ми е как се процедира в този случай....или нещо не схващам аз?
благодаря предварително
Ми отиваш там, откъдето си го взел и им искаш да ти я набавят , или се надяваш че фирмата която ще го монтира ще изрови от некъде , което е малшанс - 1/1000 . За това, много уважаващи себе си фирми, отказват да монтират машини които не са купени от тях .
С две думи дръпнал си късата клечка :(
Желязнa мaшинa, перфектен избор.Aмa нa кaкъв ли хaл е, щом дори и плaнкaтa сa зaбрaвили.Нaдaли някой ще имa плaнкa зa стaрецa, търси я от достaвчикa.
Климатизатора може да се монтира и без тази планка.
На куки с дюбел ама нали си дал парички би трябвало всичко да си е в комплект.
благодаря ви
ще се пробвам от там от където го купих, но ме съмнява...
а варанта с куки и дюбели ще сработи ли?
п.с. това ли има предвид Александър?
Да, както е казал колегата. Но като се има предвид, че тази машина има и аспирация, е необходимо този който монтира да предвиди как ще излизат тръбите, така че машината да може да се обслужва в последствие. Тръбния път е с по голям като диаметър, а и тялото е тежко.
Моят JDR беше на 2 години и пак нямаше планка, ти, на твоя 10+ годишен искаш да има! :))
Цитат:
aruba_man
Моят JDR беше на 2 години и пак нямаше планка, ти, на твоя 10+ годишен искаш да има! :))
По спомен, когато съм свалял японки са били на куки закачени. Само не помня как е решено долу защипването.
Няма защипване, виси като на коча оная работа! :))
Цитат:
aruba_man
Няма защипване, виси като на коча оная работа! :))
... и после, защо не припуквали а? Ами то няма на какво да пукат. ;)
Имам 2 Корони,по същия начин са окачени,....ми не пукат,хахаха,колега слагай смело,и само подложи под долната част гума или стиропор,гаранция няма да усетиш дискомфорт.
благодаря на всички...
като мине монтажа , ако не ме е срам ще дам инфо....
еди, ако имаш нещо по специфично за модела, казвай...
Ами какво специфично да ти кажа, освен да го пуснеш и да го забравиш:)).Иначе аз не го ползвам много често, понеже е на вилата и порзвам само основните функции.Е, поиграх си с дистанционното, има много екстри.Като започнеш да го ползваш, питай и ако можем ще отговаряме.И други колеги имат същата машина и си я ползват по къщите, те ще са по-наясно с особеностите.Иначе най-особеното е, че топли зверски, никакъв студ не му се опира.:punk:Направо ме е страх като знам, че при -15 отдава 4,95 кв на максимум.:))