Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Ето заповядай първата в България ценова листа за монтаж на климатици
Да бе, първи в света - втори в България! Я направете сметка, колко получава един доктор на час...
Щом за един монтажник тия пари са малко, да ходи да подстригва домашни любимци.
От друга страна, както каза Мега - всичко си е на цената. Евтиния монтаж си е на цената, а безплатния не струва.
Ето я пародията, която се случва в България
кадърно извършен монтаж на клима в Сф е 220 лв
лазерно премахване на камък в уретера в Токуда с 2 дена престой е 350лв.
Цитат:
Kasap
Да бе, първи в света - втори в България! Я направете сметка, колко получава един доктор на час...
Щом за един монтажник тия пари са малко, да ходи да подстригва домашни любимци.
От друга страна, както каза Мега - всичко си е на цената. Евтиния монтаж си е на цената, а безплатния не струва.
Е покажи тогава по-стара от въпросната ценова листа за монтаж на климатична техника.
Не съм казал, че лекарите получават много... Те затова и опустяха държавните болници и се навъдиха частни под път и над път. Интересът клати феса...
- - - - - - - - - -
Цитат:
KI_YOOU
Ето я пародията, която се случва в България
кадърно извършен монтаж на клима в Сф е 220 лв
лазерно премахване на камък в уретера в Токуда с 2 дена престой е 350лв.
Сигурно е така. И какво от това? Всяко нещо струва пари, а изпълнителят е преценил колко да са те.
Стига сте намесвали лекарите. Познавам много такива, при това кадърни и получават много, ама много пари. По няколко дни в месеца работят и извън страната. Там също са ценени. Така и трябва, ако някой трябва да взима много пари са те. Но има и такива, дето ... Това кадърен лекар да взима 1000 лв. ... хайде моля ви.
Цитат:
Mega
Това кадърен лекар взима 1000 лв. ... хайде моля ви.
Това щото кадърните лекари от зор стават некадърни монтажници... :035:
Цитат:
Mega
Стига сте намесвали лекарите. Познавам много такива, при това кадърни и получават много, ама много пари. По няколко дни в месеца работят и извън страната. Там също са ценени. Така и трябва, ако някой трябва да взима много пари са те. Но има и такива, дето ... Това кадърен лекар взима 1000 лв. ... хайде моля ви.
Ти може много лекари да познаваш, но не са ти приятели. А аз имам такива, които са и тук получаваха по-малко от половината на мен. А всички бяхме на трудови договори. Нещата, от тогава не са се променили никак, само където те не работят вече в страната. Отговорността и професионализма им по никакъв начин не могат да се сравняват с този на монтажниците на домашни климатизатори, за което ти си абсолютно прав. Защото нито един монтажник не е в състояние да направи разлика между зимен и летен монтаж, било то поради некомпетентност или мърлящина.
Впрочем искам да се поправя, по повод по горния ми пост. За интервенцията аз плащам 350, а останалите 650 ги поема касата.
И к да приключа участието си в темата, 220лв за кадърен и естетичен монтаж в София ми се струва нормално и реално не си струва за изобщо да се рискува с "Техно" монтажите от по 150лв. Не знам защо хората все още смятат, че фирмите които се занимават професионално с кл. техника се явяват един вид кварталните хранителни магазинчета, докато Технотата - голямата и тежка немска верига магазини за хранителни стоки. Може би това е подвело Ивка да се мине така жестоко с монтаж от Да Ге.
dodo_pv, важното е, че сгъваш тръбите с пясък - летен и зимен. Втория е кварцов. Това е похвално, ако работиш канал. За климатици се използват нужните за целта уреди.
Цитат:
dodo_pv
Медните тръби, които в момента се продават по магазините, са изключително тънкостенни и не могат да се огъват на ръка, без да се пречупят, ако не са предварително напълнени с пясък. Не става ясно как точно излизат тръбите през стената? Непосредствено зад вътрешното тяло или не? Постнатите снимки не дават никаква полезна информация.
За жалост повечето хора ги интересува цената, и по възможност тя да бъде възможно най-ниска.Виждал съм ''невероятни '' монтажи за които не бих платил и 20лв,но за тях е важна цената.Незнам може би е начин на мислене ,или нещо друго.
Да сте видяли с тия големи доходи дето изкарахте монтажник да кара автомобил като на доктор?
Най-вероятно е начин на живот!
В тази тема не съм съгласен само с това, че видиш ли клиента трябвало да посочи какво изпълнение иска, предварително без да е наясно.
Нали за това се обаждаш на климатична фирма- те да ти кажат "С такива материали толкова", с други материали толкова.
И аз преди 2 месеца звъна на собственика на сервиз за техническо обслужване на автомобил . Той още по телефона ме пита -Марка, модел, двигател, година и месец на производство, след което ми казва "за труд толкова" за различни консумативи -масла, филтри .... с оригинални толкова, с неоригинални включително ми посочва марката на частите толкова".
Аз питам за разликите, той отговаря.
Избирам и толкова.
Как да не се върнеш втори път при него...
Ако има влошена комуникация, това е защото този който предлага услугата не си е свършил работата.
Когато всичко е ясно и предварително определено няма място за неясноти и "влошена комуникация"
Вярно е че никой не ти е длъжен при монтаж на климатик да ти разглобява/мести мебели, но това следва предварително да бъде казано, за да се реши проблема...
В противен случай е непрофесионално...
Цитат:
VeleV.Klima
Да сте видяли с тия големи доходи дето изкарахте монтажник да кара автомобил като на доктор?
Не знам докторите какви коли карат, ама един мой познат "монтажник" на скоро си смени старата Bora с Мерцедес за 29к.
Да бе ама не е мерцедес а ягуар. И не е негов а само домува пред тях.