Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivka03
Ако е добър монтажник, ще кара. Ако не е, ще рабо
ти в посредствена фирма и ще си кюта така до безкрай.
Между другото познавам един човек, който ми монтира на частно 2 К2У и от който навремето останах много доволна и до момента препоръчвам на близки и познати. С единият климатик си игра цяла седмица в тъмното и студа, защото имаше проблем. Два перфектни монтажа и никакви проблеми вече 9 години. За съжаление единият климатик започна да хвърля масло и го смених с въпросното Fujitsu. Тоя човек ми взе символични пари тогава, а работи безупречно. Жалко, че вече се бях набарбалякала със Зора и ДЕ ДЕ преди да разбера, че си е направил фирма и продава клими.
Така че съвестният човек си е съвестен, без значение платената сума.
Значи този перфектен монтажник ти е сложил климатика дето фърлил маслото а и се оказа с смачкани тръби?
Цитат:
Mega
z
dodo_pv, важното е, че сгъваш тръбите с пясък - летен и зимен. Втория е кварцов. Това е похвално, ако работиш канал. За климатици се използват нужните за целта уреди.
Така си огънах серпентината за казана с ракията. Аз с климатици не си вадя хляба. Ти го правиш, а не знаеш за какво я мъкнеш вакуумпомпата със себе си. Това е тъжното, колега! Аз кварцов пясък нямах...
Ами пиши във форума за Ракията, защо ръсиш мозък тука? Явно и от ракия не отбираш много. Светнатите варим на колони, чисто аматьорски де. Тук за климатици говорим и ако чакам такива с пясъка да ми казват как да позлвам помпата съм закъсал много. Помпата има измервателни уреди за тази цел.
Цитат:
Mega
Ами пиши във форума за
Ракията, защо ръсиш мозък тука? Явно и от ракия не отбираш много. Светнатите варим на колони, чисто аматьорски де. Тук за климатици говорим и ако чакам такива с пясъка да ми казват как да позлвам помпата съм закъсал много. Помпата има измервателни уреди за тази цел..
Колега Ако нямаш снимка на твоята да постна моята.[emoji57]
Цитат:
ivka03
Ама темата е за едни други, дето уж направили подробен оглед на тръбния път и тествали системата, пък не видели усуканите тръби и замотали скъсаното гофре с тиксо, че по-лесно.
Това е само твоето виждане, дължащо се на скромен форумен опит.
Темата отдаа-авна вече не е за това. :)
dodo_pv , От толкоз време ръсиш умнотии ама такива изказвяния като по горното правят отвратно впечатление. Много добре знаеш ,че пък точно Mega, знае "поне" как се изпозлва вакуумм помпата..ако идеята е да се обиждаме тъпашки тук да пускам вентилатора ...аман пък от многознайковци начи..
Цитат:
Symptom
dodo_pv , От толкоз време ръсиш умнотии ама такива изказвяния като по горното правят отвратно впечатление. Много добре знаеш ,че пък точно Mega, знае "поне" как се изпозлва вакуумм помпата..ако идеята е да се обиждаме тъпашки тук да пускам вентилатора ...аман пък от многознайковци начи..
Е как да не знае?! Нали трябва да изпомпи пясъка все пак... :Drinks:
Цитат:
puxli
как безплатно монтажници на климатик ще ти местят шкафове иди се прегледай
- - - - - - - - - -
мисля че не сте запознат с цените на материалите защото никога не сте ги купувал
Точно затова съм написал да се казва реалната цена и да се търси, а не тази която ще хване окото на клиента.
ВСИЧКО Е ТОООООООЛКОВА ПРОСТО.ползвате момчета от форума или препоръчани от тях такива(ако не ви се плащат пътни) и се предполага,че всичко ще е окей.ама всичко струва кинтииии.
Ма какви пътни те патили бе, този?! Момата е от Пловдив.
Аз в монтажа видях минуси в прегъвянето на тръбите убеден съм че имат пречупване. А то на тяхните къщи дупченето отнема секунди в нашите панелни къщи пробиване може да отнеме дори час.
Цитат:
Kasap
Ма какви пътни те патили бе, този?! Момата е от Пловдив.
говоря принципно