Отговор: Монтаж на подов Дайкин без вакуумиране!
Май избързах с похвалите......
Видиш ли,оказва се,че външното ми тяло на Дайкина не е RXL25M3, а е RXL25J2V1B.....Никакъв нордик не е това...Май пак се набучишх на мошенници,ама с моя късмет няма да се учудя де. Това външно се оказва от старата серия на FTX,а не FVX и няма нищо общо.Ето и линкове.
FTXS-J / RXL-J Спецификации на продукта
http://ataro.bg/wp-content/uploads/2...E-2016_V02.pdf
Сега правя разследване и на 99% са ме прекарали и господина от Вулкан-а ,ще бере ядове-ако се окажа прав.
П,П, Ако някой ,знае нещо да помага,че..
Това пак е nordic, само че е с по-стар модел външно тяло. Като писа ,че има нагревател почнах да го търся и да се чудя. RXL25J2V1B наистина е с нагревател.
Да,даже и го видях,но исках и говорихме за новия модел... Сега почва ходине по мъките....
Не съм много сигурен, но мисля че външното тяло е 2011г., после RXL-K е от 2013г.
С тези външни тела даже екипираха и FTXS. RXL-M3 върви с стенния FTXL-JV и подовия FVXS-K. Изключиха FTXS и се появи новия модел FTXLS-K.
1 Прикачен файл(ове)
2011-2012 е външното тяло!
Сега говорих с човека,че има недоразумение и щял да провери. Май наистина ще бера ядове- Рлащам за модел 2015-2016, а получавам 2011-2012г. Дано да излезе сериозен и коректен и да нямаме разправии.
Виж какво си подписал в договора,ако е описано това което ти е монтирано,трудно ще стане да ти го сменят.
Цитат:
Първоначално публикувано от
JOKVN
Виж какво си подписал в договора,ако е описано това което ти е монтирано,трудно ще стане да ти го сменят.
Принципно НЕ е трудно,но говорихме с човека и се разбрахме да го смени идната седмица!
След като му звъннах и му казах,че е друго тялото,той ми каза: Само да проверя и ще ти се обадя. След 10 мин. ми звънна и ми каза: Да станала е грешка.
Аз исках модела от 2015-2016,а не 2011-2012г. Все едно да си поръчаш Уруру Сарара и само вътрешното да е на Уруру-то ,а външното да е по-ефтино и съвсем друг ценови клас и т.н..
В случая,той ми продава стара стока(1800лв. с монатажа) на цената на нова(2200лв.)-това си е измама от където и да се погледне и няма как да не го смени.Даже и с адвокат говорих и звъняхме на вносителите и на други фирми за да конкретизираме и доуточним нещата(цени,модели,години и т.н.). Няма как да не ми го смени.
И така се разбрахме без излишни панаири и главоболия. :)
- - - - - - - - - -
Цитат:
JOKVN
Принципно НЕ е трудно,но говорихме с човека и се разбрахме да го смени идната седмица!
След като му звъннах и му казах,че е друго тялото,той ми каза: Само да проверя и ще ти се обадя. След 10 мин. ми звънна и ми каза: Да станала е грешка.
Аз исках модела от 2015-2016,а не 2011-2012г. Все едно да си поръчаш Уруру Сарара и само вътрешното да е на Уруру-то ,а външното да е по-ефтино и съвсем друг ценови клас и т.н..
В случая,той ми продава стара стока(1800лв. с монатажа) на цената на нова(2200лв.)-това си е измама от където и да се погледне и няма как да не го смени.Даже и с адвокат говорих и звъняхме на вносителите и на други фирми за да конкретизираме и доуточним нещата(цени,модели,години и т.н.). Няма как да не ми го смени.
И така се разбрахме без излишни панаири и главоболия. :)
Работата е където мине номера,как стават тея грешки не знам.
Толкова много пишете тука ,а няма кой да прочете една табелка преди да се монтира ..
Цитат:
Alexi
толкова много пишете тука ,а няма кой да прочете една табелка преди да се монтира ..
Ти от всичко ли разбираш- совалки,сателити? И защо само в България,човек трябва да разбира от всичко иначе е излъган? Ти ми отговори.
Аз отивам,избирам,разбираме се,плащам и...пак сопа в гърба.
Сега се оказва,че и вътрешното тяло е 2011г. Аз ли съм виновен?На съставни части ли да го разглобя преди монтажа?
Това е само в България-плащаш и те лъжат.
Що така, уж фирма от години в климатичния бранш, а се дънят.
Не е ясно какво точно е станало ,нека покаже оферта с новото външно тяло - ако е така съм съгласен.
То пък една голяма разлика между 2-та Аз ако бях ще се договоря за някаква цена на тази машина и останалата част от парите да ти я върнат.Ако се съгласят и те и ти се спазари за цена и си я ползвай тая машина която не е лоша.
Аз пък бих ги вкарал в съда селските тарикати, ако не са ме прекарали документално.