Без да съм специалист. Може би най-разумно е по-скъпи и по-стабилни стойки още първоначално, които стават и за по-големи външни тела - все ще издържат и по-малките. А ако не - избираш си следващия климатик по стойките![]()
Без да съм специалист. Може би най-разумно е по-скъпи и по-стабилни стойки още първоначално, които стават и за по-големи външни тела - все ще издържат и по-малките. А ако не - избираш си следващия климатик по стойките![]()
До колкото разбрах, има разлики в ширината на закрепване при различните марки. Вече имам едни стойки които отрязохме и една част остана под изолацията. Новите са хубави и неръждавейка. Но след време ако реша да сложа друг климатик и понеже другия производител е решил да ползва ширина от краче до краче различна от 74см - дупчим.
Явно начина е наистина да се гледа за климатик спрямо стойките.![]()
https://youtu.be/fqANSZpOOC0?t=82
Нещо такова ли?
Сега се загледах - това по средата вграден нивелир ли е?!?
Това става ако тези стойки са монтирани първоначално. Ако не на старите стойки се монтират 2 бр. DIN или друга монтажна шина с кръгли или елипсовидни перфорации от магазините за електроинсталационни материали и монтираш каквото си искаш външно тяло. Обикновено се продават на 1 или 2 метра дължина.
Jack тези шини ги правихме ние.
От парче винкел са и вече раздясаха. Но пак вършат работа.
Сега като си видях уруруто се сетих ,че още няма PVC канал![]()
[QUOTE=VanDan;903083
Сега се загледах - това по средата вграден нивелир ли е?!?[/QUOTE]
Да-допълнително улеснение и напомняне, че трябва да е нивелирана стойката![]()
Мерси за отговорите.
Подвижните с напречната шина и нивела в нея са много хитро решение.
Ужас бе! Тия стойки дето показвате по-убави от климатика! Много яки![]()