Отговор: Стойки под изолация
  Всяка марка климатик има различно разстояние.Какво ви пречи да си направите изолацията и после да си сложите машина?
  Нищо не ми пречи, просто искам да останат под изолацията. Ще ви снимам една сграда срещу нас, която се строи, и тръбние пакет оставят под изолацията.
  Всяка една фирма която се занимава с монтаж ще ви свърши работата на два етапа,тръби и стойки после и монтаж.За цени примерно 25лв.на метър тръби,кабел и гофре а за стойки пак зависи 30-40лв.примерно.
  За 30 лв като ти набият стойки, които ще ръждясат под изолацията да ти е честито :)
  Писал съм Примерно,защото има подцинковани и неръждавейка за тези пари,ама има и по-скъпи.Ако много държи сам да си монтира,мога да му кажа на лично от къде.
  Достатъчни ли ще са стойки с рамо 55 см, за да останат под 10 см изолация, и след това да може да се монтира външното тяло на нормално отстояние?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
root666 
   Достатъчни ли ще са стойки с рамо 55 см зада останат под 10 см изолация, и след това да може да се монтира външното тяло на нормално отстояние?

Достатъчни са!

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
  Здравейте, да се възползвам от темата та да не отварям нова тема.Къде в Пловдив се продават читави стойки за климатици? За предпочитане таванни.
P.S. То явно е голяма тайна та никой не сподели пффф
  Някой все пак ще сподели ли къде в Пловдив мога да намеря стойки за климатик?Може и на ЛС ако е такъв проблем.
  В Столипиново (Изгрев) има голям магазин за всякакви хладилни джаджи, поддържат и наличност. Не помня къде точно беше.
   Цитат:

dodo_pv 
   В Столипиново (Изгрев) има голям магазин за всякакви хладилни джаджи, поддържат и наличност. Не помня къде точно беше.

Ул. "Лотос" №22.
Ей, за това става въпрос.
  Благодаря на ivan74, който ми писа на ЛС за това място ,което после и останалите споменаха.Даже успях да купя стойките,които търсех.
   Цитат:

bobovo 
   Всяка марка климатик има различно разстояние.

Вдигам стара тема, ама тъкмо това щях да питам.
Това значи, че ако си сменя климатика 3-4 пъти, ще трябва да ми направят стената на швейцарско сирене.
Би трябвало да има някакви стандарти за различните BTU-та. Лоша работа ...

Няма ли някакви по-подходящи методи от нови дупки и стойки?