Демонтиране на климатик - въпрос отностно крановете
Здравейте,
ще демонтирам сам един стар климатик, който повече няма да
се ползва. Не разбирам особено, но четейки разни инструкции
в интернет мисля че ще се справя.
Имам питане относно крановете - значи първо се махат
капачките на спирателните кранове и с шестограм се затягат,
а после се развиват гайките които свързват тръбите нали? А
каква е функцията на по-малката капачка отдолу?
А тия гайки са ръждясали и аз леко ги пробвах с раздвижен
ключ и не помръдват. Знаете ли какви размери звездогаечен
ключове трябват за по-голямата и по-малката? Ето това са:
https://imgur.com/a/BwISp
Отговор: Демонтиране на климатик - въпрос отностно крановете
Гоше, щи издам една тайна-едва ли са ръждясали щото са цветни. Има едни измервателни уреди-линийка или шублер с които можеш да измериш колко мм гаечен ключ ти трябва. Раздвижения ключ го дай на децата да си играят. Прочете ли в Интернет как да събереш фреона във външното тяло?
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Раздвижения ключ го дай на децата да си играят.
Що бе, за контра е идеален.
Идеален е само за контра на белот.:BigGrin
Е, защо да е отровен...То затова има озонова дупка....Защо не си платите на някой който да свърши работата като трябва? Или по добре фреона във въздуха....Аман...
Много ли е скъпо, да го демонтира техник, занимаващ се с материята? С изпуснат фреон, цената на машината ще е по-ниска, в сравнение с нормално заредена и функционираща такава!
Цитат:
goshko
Добре де, нали форума е за да се задават въпроси, защо ме бъзикате.
Измерва се едната страна на гайката ли?
А при положение че климатика няма да се ползва повече а ще го продавам, необходимо ли е да се събира фреона във външното тяло? Какво ще стане ако просто развия тръбите и изпусне фреона във въздуха - не е нещо да е отровен, нали?
Ами ще те бъзикат,просто ти казват как е в реалноста.Викни си някой който разбира от материята да ти го демонтира и събере фреона както трябва.Едни 30-40 лв за демонтаж не мисля че са много.Помисли и за този на който ще го продадеш,ако му кажеш че няма фреон ,едва ли някой ще ти го купи.
Цитат:
goshko
Добре де, нали форума е за да се задават въпроси, защо ме бъзикате.
Измерва се едната страна на гайката ли?
А при положение че климатика няма да се ползва повече а ще го продавам, необходимо ли е да се събира фреона във външното тяло? Какво ще стане ако просто развия тръбите и изпусне фреона във въздуха - не е нещо да е отровен, нали?
Аз, като купувач бих искал да го видя как работи преди да е демонтиран. Така ще имаш доказателство че работи. Да купя климатик, дето не се знае дали е работил, кой го е демонтирал, колко му е фреона и т.н. си е малко котка в чувал.
Според мен изчакай си клиента и тогава се разберете се кой ще го демонтира.
Цитат:
ivan74
Много ли е скъпо, да го демонтира техник, занимаващ се с материята? С изпуснат фреон, цената на машината ще е по-ниска, в сравнение с нормално заредена и функционираща такава!
Иване, така или иначе след демонтажа, машината ще се зарежда наново с фреон, защото няма да е ясно какво и колко има вътре. Ако я купувам аз, ще искам нови уплътнения и игли за крановете, особено ако машината е европейска и е на фреон, различен от R22.
60 кинта пестиш,режеш и на контейнера :)
Предполагам вече си го свалил. Развиваш капачките /големите/, завиваш крана на тънката тръба /шестостен 4 или 5/ , пускаш климатика на студено, когато тръгне компресора , изчакваш 1 мин и затваряш и големия кран, спираш климатика. Събрал си фреона, пощадил си озона.
Една минута викаш...."Лежи на тази кълка".....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Едва ли има манометри човека, по-добре 1 мин , отколкото да резне тръбите.
Мога да Ви уверя, че по описания от Вас начин, няма да може да събере хладилния агент.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk