Ваничка с подгряване или без?
Здравейте,
Предстои да ми монтират климатик и ще искам ваничка с тръба, тъй като съм на 5 етаж , а на първия етаж терасата е изнесена напред и трябва да се изведе конденза по-напред. Разбрах, че има и вариант на ваничка с подгряване. Какво ви е мнението? То кога се включва и каква мощност е и може ли да се спира от мен или като се монтира си работи като падне температурата под нулата и това е, не може да се намесиш? Ако натоварва сметката зимата с около 5-10 лв не ми е проблем, ако приноса наистина си заслужава.
Отговор: Ваничка с подгряване или без?
Според мен е добре да можеш сам да си го включваш ако имаш видимост към тавата. Или да се включи към външното тяло, за да се активира само когато размразява климатика.
Според мен излишно ще се занимаваш с глупости.Да ти нивелират добре стойките/климатика и няма да имаш проблеми.Колкото е по-къса тръбата толкова по-добре.Ако ще те успокои може да и сложиш изолация на пвц тръбата.Друг вариант е да не слагат джуча , а под тялото да сложат голяма вана,която да отводнят...ама пак играчка :D
Той човека иска да не пречи на комшиите колега....прочете ли? И говори точно за "а под тялото да сложат голяма вана,която да отводнят...ама пак играчка :D" ама с нагревател, че и тя ще замръзне. Иска да изведе конденза извън тераса под него, а ти му препоръчваш по къса тръба :D
Играчка ....ама ще се поздравяват после с комшията и ще си пият ракията вечер заедно :D
Нищо няа замръзне.То така ако замръзваше аз тряа ходя с нагреватели в джоба :D Тръба ф25 и климатика да бичи.
как ф25 .. обикновено ваничките са с ф32 ?
А няма ли как да се монтира вънщното тяло така, че да избегне издадения балкон ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
marqn
Здравейте,
Предстои да ми монтират климатик и ще искам ваничка с тръба, тъй като съм на 5 етаж , а на първия етаж терасата е изнесена напред и трябва да се изведе конденза по-напред. Разбрах, че има и вариант на ваничка с подгряване. Какво ви е мнението? То кога се включва и каква мощност е и може ли да се спира от мен или като се монтира си работи като падне температурата под нулата и това е, не може да се намесиш? Ако натоварва сметката зимата с около 5-10 лв не ми е проблем, ако приноса наистина си заслужава.
Направете го ,както трябва. Самият Вие казвате, че 5-10 лв не са проблем. Ето тук един пример без подгрев:
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post902477
Цитат:
v7777
А няма ли как да се монтира вънщното тяло така, че да избегне издадения балкон ?
Няма как, а и аз съм на 5 от 10 етажа и пръв слагам киматик на тази стая и ако някой сложи също, който е под мен, то тогава ще има проблем и ще му капе на неговото външно тяло. По принцип на дневната си сложих климатик и пак с вана без подгряване и не е имало проблем, но там е на южна стена и през нощта там не се спи и не работи или работи на зададена по-ниска температура, а в слчая става въпрос за спалня с източно изложение и си обичам да е топличко, а през нощта са и по-ниски температурите, така че сигурно ще има замръзвания.
На мен въпроса повече ми беше да разбера как работят тия тави с подгрев, датчик за темепратура ли, при какви условия и темепратура се вклюва , дали цяла нощ ще ми работи и ще ми натовари много сметката или само облекчава при екстремни температури и съответно мога ли да го изключа тоя подгрев или всеки път трябва да викам монтажник?
Цитат:
lqndar92
Нищо няа замръзне.То така ако замръзваше аз тряа ходя с нагреватели в джоба :D Тръба ф25 и климатика да бичи.
Това с "нищо няА замръзне" не е точно така. Писано е доста пъти. Примерно аз имам лични наблюдения. И примера със снимката на Велев със замръзналата тава е от Плевен. При нас в по-голям студ, водосточните тръби (май са няколко пъти по-широки от ф25) от покрива на къщата ми замръзват от горе до долу изцяло с масивно дълго кръгло парче лед вътре. Колкото искате замръзнали климатици и вани има в квартала около нас в такъв период. Аз лично няколко пъти все обмислям да търся някой да ми монтира нагреватели в улуците и тръбите.
Както решите.Ако искате и бързовари си сложете в ваните :D Аз съм на мнение,че ако е чист климатика и ваната и тръбите са си чисти няма да има проблем.Ще започне да замръзва от "тънката вода" в отводнението ти.Няма да ти замръзне веднага горе ваната.За това казвам че е добре тръбата да е с по-голям диаметър и да е по-къса.Успех.
1 Прикачен файл(ове)
Доста хора тук не искат да разберат, че България има доста различна зима в различните градове. Едно е зима в Кнежа, друго в Петрич. В София след по-твърда зима, пластамасови тръби за отводняване не оцеляват, дори и Ф50