Отговор: Място за подов климатик
Без да съм специалист, ще свършиш голяма щуротия, ако държиш да е там и изнудиш монтажниците точно там да се слага. Има такива, които ще го сложат без да те жалят. А просто не му е там мястото... всяка импровизация би била извращение, особено това със "стеничката"... Всъщност не си виновен ти, прецакан си от строителя май. :)
Дай тук една схема на помещението с размери и изчакай специалистите да ти кажат къде му е мястото на климатика.
2 Прикачен файл(ове)
За кабинета ще сложиш тялото до прозореца на стълбището (там където минава разрез едно от чертежа) там може да се монтира без вишка и да се обслужва. Вътрешното над бюрото или ако там няма бюро може и подов на тая стена.
1 Прикачен файл(ове)
Не на твоята стена, а тази на стълбището. Не виждаш ли къде минава разреза на чертежа. Така тръбите ще се паднат на отдясно на прозореца.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39025&stc=1
А то това кабинет ли е въобще или спалня( ако е спалня, тоя асансьор ще ви разкаже играта)?
bobi предполагам има предвид вътрешното да се монтира на мястото на бюрото, до дивана?
Цитат:
Първоначално публикувано от
lamushi
bobivg, отначало и на мен така ми беше идеята , но тръбите се падали отдясно т.е от външната страна и няма как монтажника са се пресегне са го върже .
Намери си кадърен човек, не е като да няма кадърни майстори във форума. Ще ти дам жокер - имаш окачен таван, който надявам се още не си го шпакловал и т.н. - може да се сложи тръбният път там и климатика да иде където ти душа сака, стига да има мерак и пари, а не "безплатният" монтаж и заветните 3м. тръби. Махай го тоя дупкаджия дето те мята така. Толкоз от мен в темата, ако искаш ме слушай.
lamushi, в предходното мнение добавих картинка за по-голяма яснота къде според мен трябва да сложиш телата. С зелено е тръбния път. По този начин няма да се дупчи бетоновата шайба.