Резултати от 1 до 11 от общо 11

Място за подов климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Място за подов климатик

Здравейте, обръщам се за помощ и съвет . Възможен ли е монтаж на посоченото място пред голям прозорец. Ще указва ли влияние върху работата на климатика т.е двоен стъклопакет и няма да е с условията на стена. Ако не е проблем да се монтира , какви стойки за монтаж може да се ползват понеже доколкото знам са такива за стена , или да му направя една малка стеничка отзад. Благодаря предварително.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Отговор: Място за подов климатик

Без да съм специалист, ще свършиш голяма щуротия, ако държиш да е там и изнудиш монтажниците точно там да се слага. Има такива, които ще го сложат без да те жалят. А просто не му е там мястото... всяка импровизация би била извращение, особено това със "стеничката"... Всъщност не си виновен ти, прецакан си от строителя май.

Дай тук една схема на помещението с размери и изчакай специалистите да ти кажат къде му е мястото на климатика.

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Там пожела клиента.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Това е схемата на апартамента. В едната стая има заложен тръбен път за климатик в другата няма. Има и други места за монтаж , но апартамента е на 8-и етаж и ще е необходима вишка над 24 метра което усложнява нещата както за монтажа така и за по нататъшна профилактика и обслужване.
    Този пост е редактиран от lamushi; 01-03-22 в 08:56.

6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

За кабинета ще сложиш тялото до прозореца на стълбището (там където минава разрез едно от чертежа) там може да се монтира без вишка и да се обслужва. Вътрешното над бюрото или ако там няма бюро може и подов на тая стена.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    bobivg, отначало и на мен така ми беше идеята , но тръбите се падали отдясно т.е от външната страна и няма как монтажника са се пресегне са го върже .

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Не на твоята стена, а тази на стълбището. Не виждаш ли къде минава разреза на чертежа. Така тръбите ще се паднат на отдясно на прозореца.
    Този пост е редактиран от bobivg; 02-03-22 в 20:54.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

А то това кабинет ли е въобще или спалня( ако е спалня, тоя асансьор ще ви разкаже играта)?
    bobi предполагам има предвид вътрешното да се монтира на мястото на бюрото, до дивана?

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от lamushi Виж публикацията
    bobivg, отначало и на мен така ми беше идеята , но тръбите се падали отдясно т.е от външната страна и няма как монтажника са се пресегне са го върже .
    Намери си кадърен човек, не е като да няма кадърни майстори във форума. Ще ти дам жокер - имаш окачен таван, който надявам се още не си го шпакловал и т.н. - може да се сложи тръбният път там и климатика да иде където ти душа сака, стига да има мерак и пари, а не "безплатният" монтаж и заветните 3м. тръби. Махай го тоя дупкаджия дето те мята така. Толкоз от мен в темата, ако искаш ме слушай.

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

lamushi, в предходното мнение добавих картинка за по-голяма яснота къде според мен трябва да сложиш телата. С зелено е тръбния път. По този начин няма да се дупчи бетоновата шайба.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    bobivg , на посоченото от вас място строителя е заложил стойки за съседния апартамент.
    Затова се спрях на вариант с подовия климатик. И наистина поздравления как по една схема без оглед на живо видяхте най точните места.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Подов климатик- препоръки!
    От silver1 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 0
    Последно: 14-06-21, 14:14
  2. Монтаж на подов климатик
    От bibobore във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 39
    Последно: 28-11-17, 23:21
  3. Подов климатик
    От avast3 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 74
    Последно: 08-02-14, 20:52
  4. Плюсове на подов тип климатик
    От peterasap във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 5
    Последно: 27-04-11, 20:28
  5. Стенен или подов климатик?
    От rpetrov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 5
    Последно: 24-10-09, 00:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе