1 Прикачен файл(ове)
Монтаж на вътрешно тяло в малко помещение (3кв.м) с отвор с размер 190/90 см към основната стая.
Здравейте! Интересува ме дали ще работи нормално климатика в режим на ОТОПЛЕНИЕ при този вариант на монтаж (прилагам чертеж). Струята ще бъде директно насочена към входа към основната стая. Между двете помещения няма врата. Бих желал някой, ако има личен опит с подобен род монтаж, да сподели информация. Да подчертая пак, че ме интересува работа на климатика в режим на отопление. Не съм убеден, че циркулацията на въздуха ще е достатъчно добра, за да затопля нормално основната стая. По принцип не ме притеснява, ако температурата в антрето е по-висока, гоня постоянна и равномерна температура в голямото помещение.
Отговор: Монтаж на вътрешно тяло в малко помещение (3кв.м) с отвор с размер 190/90 см към основната стая.
Ако сложите климатика както искате в антрето климатика бързо ще достига зададената температура и ще минава в ОФ режим, защото антрето е много малко като обем и ще има разлика в температурите в двете помещения. По добре ще е ако сложите климатика в голямото помещение.
Отговор: Монтаж на вътрешно тяло в малко помещение (3кв.м) с отвор с размер 190/90 см към основната стая.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ilm
.... По принцип не ме притеснява, ако температурата в антрето е по-висока, гоня постоянна и равномерна температура в голямото помещение.
Голямо гонене ще падне, особено ако голямото помещение има пооовечко топлозагуби. Ако нямаш друг вариант слагай, пускаш на макс вентилатор и 3-4 градуса над заданието, но не е добре, може да го стопли бързо(антрето) и пак да не се получи.
Ако е някой климатик който не си намалява сам скорости и държи избраната фиксирана скорост на вентилатора ще стане работата.
Насочваш струята да бие под горната рамка на касата и ще стане. Виждал съм подобно действащо решение.
Доколкото знам има климатици, които имат кабелно дистанционно с температурен датчик.
И може да им се даде да гледа температурата от въпросният датчик.
Та ако държиш да си завреш климатика там може би е разумен вариант.
Но Вентилатора ще трябва да ти е доста засилен за да върши някаква работа и да не си върти въздуха сам.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zillion
Доколкото знам има климатици, които имат кабелно дистанционно с температурен датчик.
И може да им се даде да гледа температурата от въпросният датчик.
Та ако държиш да си завреш климатика там може би е разумен вариант.
И защо да усложняваме задачата, след като има клими с датчици в дистанционното /безкабелното/.
1 Прикачен файл(ове)
Вътрешното тяло не може ли да се монтира както е отбелязано на снимката по долу Прикачен файл 39344
отлично ще работи слагай го в килера
Здравейте, както обещах в предишния пост ще споделя опита си от работата на климатика след вече 5 месеца в режим отопление. Пробвал съм в различни режими на вентилатора (макар че климтика дори и в режим на фиксирана максимална струя сам намалява скоростта при определени условия). Независимо от настройките на вентилатора климатика топли без проблем основното помещение, с две думи - много съм доволен. Вътрешното тяло е монтирано точно както е на схемата в първия ми пост. Струята съм я фиксирал да отива към пода на основното помещение. Вентилаторът го държа на Auto. Температурата, която задам я достига и поддържа спокойно в основното помещение. Дори смятам, че така стана по-добре, защото не се усеща изобщо движението на въздуха и вентилаторът не се чува.
Кой е модела на климатика?
Моделът е PANASONIC Etherea CS-Z25XKEW/CU-Z25XKE. Сега се сетих да допълня, че основното помещение има само една външна стена, което предполагам също допринася за по-лесното затопляне.