Залагане на празен тръбен път.
Здравейте ,не съм се включвал отдавна тук.. :)
Тормози ме нещо и искам да питам разбирачите тук...
Имам един обект на който трябва да се сложат 5 климатика. Етапа е груб строеж и масовата практика до колкото гледам е монтажа им да става на два етапа първия вкопаване на тръби и монтаж на стойки и после като се направи топлоизолзцията и други неща като финал се слагат телата на климатиците.
Значи въпроса ми е мога ли да заложа празни тръби ф50 със съответни дъги колена и т.н. да кажем от местата на вътрешното тяло до външното .
Понеже нито знам какви марки, модели и т.н и кога ще се монтират и дали въобще ще се стигне до монтаж .Идеята на това е на първо място да не се хвърлят излишни пари за неизвестно нещо и другото е ,че не искам да ми стърчат разни тръби и кабели от фасади и стени .
Стойки ще се монтират тях няма как, трябва да са под изолацията!
Отговор: Залагане на празен тръбен път.
Няма как да стане това, ти виждал ли готов за монтаж тръбен път ? Това не е мостов кабел да го издърпаш с проволка :)
Това ,че вие не може да го направите не означава ,че други не могат да го направят!
Не само ,че съм виждал но и съм монтирал климатик по аналогичен начин....преди 10 години пак питах дали може да се вкара в тръба и пак ми казаха ,че не може ....все едно и също така ,че съм свикнал :)
Викаш фирмата, която ще ти монтира климите, да ти сложи тръбния път преди полагането на изолацията и вътрешните шпакловки, после при монтажа ще ти отчисли от цената на климатика и монтажа.
Да прекараш тръбен път през коляно или дъга граничи с невъзможното.
Стойките се монтират върху изолацията,а не под нея.
Ако ти контролираш обекта, изискай на мястото на монтаж да ти сложат двойна армираща мрежа.
Аз знам как се прави .....стандартно !
Не искам така......стига с тея стандартни изпълнения! Така ще се направят градусите на подвеждане ,че да няма колена а само дъги може би само една ....ако наистина е толкова трудно да се изтеглят!
Ами пробвай с дъги, но е силно препоръчително да се тества преди финалните щрихи и ф50 ще е малко, под ф70 не трябва да падаш, има и конденз.
А какъв проблема да се направи по стандартния начин?
Цитат:
Първоначално публикувано от
valentino76bs
Това ,че вие не може да го направите не означава ,че други не могат да го направят!
Не само ,че съм виждал но и съм монтирал климатик по аналогичен начин....преди 10 години пак питах дали може да се вкара в тръба и пак ми казаха ,че не може ....все едно и също така ,че съм свикнал :)
Е що питаш тогава, като знаеш че може, та даже си и монтирал по този начин !?