Монтиране на външното тяло муфа и дренажния маркуч, вместо монтиране на ваничка
Здравейте, проблем ли е да се сложи само муфа и да се изведе дренажен маркуч на външно тяло на климатик , вместо да се монтира ваничка под външното тяло на климатика.Питах в един магазин и ми казаха,че муфата с дренажен маркуч може да създаде проблеми. Пример ми дадоха,че ще замръзва муфата и маркуча и няма да може да се оттича климатика и това може да доведе до повреда на външното тяло .Една ваничка струва 32 лв,а муфа с маркуча е 6 лв . Ако има вече съдадена тема се извинявам, но аз не успях да намеря
Отговор: Монтиране на външното тяло муфа и дренажния маркуч, вместо монтиране на ваничка
Едно време, когато нямаше ванички и фирмите не се занимаваха със зимен конденз, ползвах пластмасови фунии, монтирани на около 10 см. под дренажния отвор. Така че при големи студове ще замръзва само фунията, но не и дренажния отвор. По-евтино ще ти дойде, но е по-грозно.
Отговор: Монтиране на външното тяло муфа и дренажния маркуч, вместо монтиране на ваничка
Точно оня ден гледах едни Греета монтирани на подземен паркинг на Мол във Варна.Отдолу бяха с фунии, но отделени на няколко см. от отворите. Въпреки, че вероятността да замръзнат е минимална бяха се застраховали.Мола е най-новия, та явно още ги правят така.
Тази красота ми я прати миналата година един монтажник имаше няколко поредни дни с температура под 0 и ванички без нагревател. :BigGrin
https://i.ibb.co/LXXfXXxv/stud.jpg https://i.ibb.co/5XSm7sD2/f.jpg
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Едно време, когато нямаше ванички и фирмите не се занимаваха със зимен конденз, ползвах пластмасови фунии, монтирани на около 10 см. под дренажния отвор. Така че при големи студове ще замръзва само фунията, но не и дренажния отвор. По-евтино ще ти дойде, но е по-грозно.
Аз вече купих муфа с маркуч. Въпроса е дали има някаква опасност да се развали климатика, ако ползам това и дали мога да си спестя 32 лв ваничка, защото това е първи етаж и има къде да я изведа водата с маркуч и муфа
Цитат:
bobivg
Тази красота ми я прати миналата година един монтажник имаше няколко поредни дни с температура под 0 и ванички без нагревател. :BigGrin
Миналата година, когато имаше 1 седмица мъгла с температури -5,-7 беше същата картинка. Всички ванички бяха замръзнали напълно на втория ден и преливаха отвсякъде
Цитат:
vastas
Аз вече купих муфа с маркуч. Въпроса е дали има някаква опасност да се развали климатика, ако ползам това и дали мога да си спестя 32 лв ваничка, защото това е първи етаж и има къде да я изведа водата с маркуч и муфа
Въпросите са къде е монтирана машината, какъв е климата в селището и дали ще се ползва при тежки зимни условия. Като си ги купил нещата, монтирай и се моли на Бога.