Резултати от 1 до 7 от общо 7
Like Tree2Одобрявам
  • 1 Post By dodo_pv
  • 1 Post By dodo_pv

Монтиране на външното тяло муфа и дренажния маркуч, вместо монтиране на ваничка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Монтиране на външното тяло муфа и дренажния маркуч, вместо монтиране на ваничка

Здравейте, проблем ли е да се сложи само муфа и да се изведе дренажен маркуч на външно тяло на климатик , вместо да се монтира ваничка под външното тяло на климатика.Питах в един магазин и ми казаха,че муфата с дренажен маркуч може да създаде проблеми. Пример ми дадоха,че ще замръзва муфата и маркуча и няма да може да се оттича климатика и това може да доведе до повреда на външното тяло .Една ваничка струва 32 лв,а муфа с маркуча е 6 лв . Ако има вече съдадена тема се извинявам, но аз не успях да намеря
    Този пост е редактиран от vastas; 25-11-25 в 16:21.

2.  

3. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Монтиране на външното тяло муфа и дренажния маркуч, вместо монтиране на ваничка

Едно време, когато нямаше ванички и фирмите не се занимаваха със зимен конденз, ползвах пластмасови фунии, монтирани на около 10 см. под дренажния отвор. Така че при големи студове ще замръзва само фунията, но не и дренажния отвор. По-евтино ще ти дойде, но е по-грозно.
    Gena_bs одобрява това.

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отговор: Монтиране на външното тяло муфа и дренажния маркуч, вместо монтиране на ваничка

Точно оня ден гледах едни Греета монтирани на подземен паркинг на Мол във Варна.Отдолу бяха с фунии, но отделени на няколко см. от отворите. Въпреки, че вероятността да замръзнат е минимална бяха се застраховали.Мола е най-новия, та явно още ги правят така.

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Тази красота ми я прати миналата година един монтажник имаше няколко поредни дни с температура под 0 и ванички без нагревател.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Едно време, когато нямаше ванички и фирмите не се занимаваха със зимен конденз, ползвах пластмасови фунии, монтирани на около 10 см. под дренажния отвор. Така че при големи студове ще замръзва само фунията, но не и дренажния отвор. По-евтино ще ти дойде, но е по-грозно.
    Аз вече купих муфа с маркуч. Въпроса е дали има някаква опасност да се развали климатика, ако ползам това и дали мога да си спестя 32 лв ваничка, защото това е първи етаж и има къде да я изведа водата с маркуч и муфа
    Този пост е редактиран от vastas; 26-11-25 в 11:03.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Тази красота ми я прати миналата година един монтажник имаше няколко поредни дни с температура под 0 и ванички без нагревател.
    Миналата година, когато имаше 1 седмица мъгла с температури -5,-7 беше същата картинка. Всички ванички бяха замръзнали напълно на втория ден и преливаха отвсякъде

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от vastas Виж публикацията
    Аз вече купих муфа с маркуч. Въпроса е дали има някаква опасност да се развали климатика, ако ползам това и дали мога да си спестя 32 лв ваничка, защото това е първи етаж и има къде да я изведа водата с маркуч и муфа
    Въпросите са къде е монтирана машината, какъв е климата в селището и дали ще се ползва при тежки зимни условия. Като си ги купил нещата, монтирай и се моли на Бога.
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Магазин за кондензен маркуч + муфа?
    От vvpacc във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 16-06-24, 15:54
  2. Монтиране на външно тяло на плосък хирдоизолиран покрив
    От banch3v във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 06-02-22, 12:27
  3. Монтиране на климатик?
    От jsivkov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 50
    Последно: 10-01-11, 13:31
  4. Монтиране на имидж
    От grgeorgiev във форум Linux
    Отговори: 2
    Последно: 31-10-07, 11:58
  5. Монтиране на USB на dvd ELITE?
    От DEF във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 1
    Последно: 21-12-05, 00:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе