Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17
Like Tree6Одобрявам

Въпрос относно монтаж на външно тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2025

Въпрос относно монтаж на външно тяло

При монтаж на външно тяло, горната част на външното тяло е на 2 см от бетонна плоча. Отпред, отстрани и отзад са оставени достатъчни разстояния. Външ.тяло е на тампони, които ако се свалят биха увеличили разстоянието с около 3 см допълнително. Да ги свалям ли? Би станало общо 5 см. Да се занимавам ли да свалям стойката, ако и 5 см не са достатъчни?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021

Отговор: Въпрос относно монтаж на външно тяло

От горе ти трябва място за да може да се свали капака за обслужване на климатика евентуално при нужда от ремонт. Иначе за работата на климатика не е проблем.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2025

Благодаря за отговора. От горе няма и 2 сантимента до плочата. Аз поразчетох наляво-надясно. Най-важно било отпред и отстрани. Но отгоре можело да бъде проблем най-вече лятото, защото топлия въздух излизал нагоре и се засмуквал отново в климатика. Дългосрочно това водило до понижени SCOP и SEER и до по-голяма вероятност да се износели компресори, платки и електроника. Наистина не знам да ги викам ли да го свалят надолу 10-15 см или така да си остане.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Качи някоя снимка, да видим какво толкова те притеснява.......

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2025

Ами притеснява ме, че има един пръст разстояние от горната част на външното тяло до тавана. Тампоните допълнително го повдигнаха 3-4 см и почти е на макс. Не се усетих докато монтираха стойката, че ще се качи толкова горе. При свършен факт, беше късно да ги гоня. Вариант 1: Обаждам им се да дойдат да си оправят грешката. (Ще обсъждам с шефа дали ще ме чарджи допълнително). Вариант 2: Оставям го така както е. Основното ми притеснение е, че дългосрочно поради липса на проветряване могат да се износят преждевременно всякакви компоненти. С други думи, да му скъся живота.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Мисля че и отгоре се препоръчваха едни 10см, а дали има връзка с потока на въздуха влизащ отзад кой знае, по-фатално за потока предполагам е когато забият гърба съвсем близо до стената. А за охлаждане на платката обикновено се обдухва радиатор близо до перката вътре

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отгоре какво ще проветрява, има 3 страни откъдето да смуче въздух. Единствено може да е проблем ако се налага интервенция.
    Пускай го да бичи и не се филмирай, почти всички климатици монтирани на такива тераси ги лепят до тавана, за да не пречат.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2024

По принцип ако ще се вкарваме във филми, някои марки дават различни сценарии за разстоянията според това от кои страни има препятствия. Но и така да работи едва ли ще е голям проблем.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2023

те хубаво ги монтират така, но ако се наложи сваляне на горния капак заради някаква интервенция по външното тяло - как става номера ? щото галимацията да се махат тампони за един капак не ми звучи сериозна

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021

Най-важно е от зад до стената да има едни 10-15 см, ако може и повече и от страни където завива топлообменникът иначе се нарушава топлообмена. Там където са тръбите и кабелите също трябва да има достатъчно разстояние за да може да се обслужва климатика. Топлият въздух се издухва от вентилатора напред. Според мен няма страшно, но все пак за да си спокоен можеш да им звъннеш да видим какво ще кажат.
    Цитат Първоначално публикувано от DMXTR Виж публикацията
    Благодаря за отговора. От горе няма и 2 сантимента до плочата. Аз поразчетох наляво-надясно. Най-важно било отпред и отстрани. Но отгоре можело да бъде проблем най-вече лятото, защото топлия въздух излизал нагоре и се засмуквал отново в климатика. Дългосрочно това водило до понижени SCOP и SEER и до по-голяма вероятност да се износели компресори, платки и електроника. Наистина не знам да ги викам ли да го свалят надолу 10-15 см или така да си остане.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2025

Отзад има 13 см до стената, отляво и отдясно няма ограничения, свободно е. Отпред също нищо не пречи. Техниците казват, че е окей, но аз от тях не очаквам и друг отговор. На Митсубиши изискванията са 10 см отгоре минимум. На Дайкин пише "да се остави необходимото разстояние от всички страни", без да конкретизират сантиметри.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    По принцип ако ще се вкарваме във филми, някои марки дават различни сценарии за разстоянията според това от кои страни има препятствия. Но и така да работи едва ли ще е голям проблем.
    Проблема ще се появи когато има нужда от диагностика при евентуален проблем с външен електронен блок. Като цяло, подобно изпълнение е малоумна идея. Разбирам да е нямало възможност, но....
    Gena_bs и Mega харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Кошмарът на всеки мераклия за модване

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Стига си се филмирал няма проблем за работа му така монтиран. Както ти казаха единственото неудобство е ако се налага интервенция по климатика, но щом са се съгласили да ти го монтират така значи не им пречи евентуалното неудобство което сами са си създали.
    Моя е монтиран така преди около 6 години https://forum.setcombg.com/attachmen...028_123944.jpg
    Aleksandars и Palev харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Е то не може да не се отрази по някакъв начин на въздушния поток създаван от вентилатора, цяла наука си е все пак, но чак до проблем с климатика е преувеличено. Фуджицу и Мидеа препоръчват цели 60 см ако отгоре има препятствие, но да не се приема че карам човека да си мести климатика.

- - - - - - - - - -

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Монтаж на външно тяло на парапет
    От Lokoto2 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 23-07-24, 08:06
  2. Монтаж на външно тяло на LG H12AP
    От DaniDi във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 7
    Последно: 11-02-24, 16:24
  3. Варианти за монтаж на външно тяло
    От goshe във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 22-04-17, 12:46
  4. Монтаж на нагревател на външно тяло - как ?
    От nqmapa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 07-01-16, 01:20
  5. Въпрос относно монтаж на вътрешно тяло
    От pozitiven във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 7
    Последно: 20-11-13, 16:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе