Ударна бормашина или Ударна бормашина
ъпросът ми е за следните 2 модела и кое е по- добре.
Ударна бормашина Skil 6270 AG или Ударна бормашина Skil Energy 6222
Понеже имам къща и ми е необходима не професионално, често се налага да се завие тук там винт.
В страницата на скил дават
6222 с 27N/m и 100 W консумация
6270 500W значи е с по- силен ел-мотор но няма информация за силата на завиване.
Кое ще ми свърши по- добра работа за завиване на винтове ?
Съблазнява ме че 6270 е по- евтина и може да намери и друго приложение ...
Re:Ударна бормашина или Ударна бормашина
6270 e с много по-мощен мотор, но не е подходяща за винтове, защото няма предпазен съединител с регулиране на момента. 6222 е нискооборотна и въоще не е удобна за пробиване. Да не говорорим пък за ползване на удара. Най удобно за завиване на винтове са акулуматорните дрелки.
Благодаря за мнението, това ми помага да разсъждавам по въпроса :)
Но за акумулаторните ама изобщо не съм съгласен. Акумулаторната има пълната си мощност само когато батерията е макс, а това е първите минути на работа. Освен това няма как да е толкова мощна поради причината, че не може да има 100W мотор защото е 14-18V.
Явно по- добрата идея за завиване на винтове е 6222 ще умувам до утре :)
закупих си 6270 и съм много доволен, тествах го само с 2 винта, но нямаше никакви проблеми.
много добре се регулират оборотите .. пусковите могат да са изключително бавни, което е мн. добре за мен.
Цитат:
Първоначално публикувано от magnate
Благодаря за мнението, това ми помага да разсъждавам по въпроса :)
Но за акумулаторните ама изобщо не съм съгласен. Акумулаторната има пълната си мощност само когато батерията е макс, а това е първите минути на работа. Освен това няма как да е толкова мощна поради причината, че не може да има 100W мотор защото е 14-18V.
Явно по- добрата идея за завиване на винтове е 6222 ще умувам до утре :)
Въобще не е вярно, че максимална мощност имаш само в при пълно заредена батерия. Напрежението не пада плававно с разреждане на батерията, а се запазва относително постоянно. Вътрешното съпротивление също не се повишава пропорционално на разряда на батерията. Факт е, че има порфесионални винтоверти с много голям момент. Аз досега не съм имал пробле с момента при завиване на винт с любителска дрелка на батерии. На ток е ясно, че момента ще е по-голям, но вече става много по неудобно. 6270 може да си регулира оборотите много добре, но няма един основен и задължителен елемент, необходим при завиване на винтове. Това е предпазния съединител с който си регулираш максималния момнет за завиване на винт. Ако ще купуваш 6270 можеш да минеш с по-евтина(около 30 лв) дрелка с регулиране на оборотите от 0-2800. За завиване на винотве си има винтоверти на ток, но те нестават за пробиване. В случая 6222 е комбиниран инструмент а пробиване и завинтване на винтове. Явно, че основната му функция е като винтоверт и евентуално да се пробие някоя дупка. Незнам дали ще може да пробие дупка в панелка. Ако може това твоя инструмент.