Съвет за покупка на перфоратор Makita
Електронен перфоратор 20mm Makita HR2230 - Цена - Продажба
Електронен перфоратор 24mm SDS Makita HR2470 - Цена - Продажба
Има ли съществена разлика между двете машини и понеже хич не разбирам има ли я функцията къртене и при двете или само пробиване? В момента първата я има доста изгодно и много се чудя дали като функции са еднакви.
Всякакви мнения ще са полезни.
Отговор: Съвет за покупка на перфоратор Makita
Единия 2470 -пробива, ударно пробива и работа с длето. Другия 2230-пробива и ударно пробиване, работа с длето го няма като опция.Аз ползвам 2470 той е по мощен, и сам много доволен, не дава да го пипнеш, много сила има. Като цена беше 300лв. в баумах, сега има по слабия 2230 на 250лв.
Стария ми,верен Бош които е на достолепна възраст,вече сдава багажа ,за жалост! Сега дилемата ми е makita 2470 или makita 2610 ,като параметри и 2-та модела ми харесват, като не мога да реша за себе си кой да купя:?
Моля някои ,ако има преки впечатления за поне 1-ния от моделите да сподели.Занимавам се с дограма,трябва ми сериозна машина, та ако ще давам 100 лева отгоре за 2610 поне да знам за какво ще е:)
https://www.youtube.com/watch?v=SpB9...ature=youtu.be Може да погледнеш този клип , но според мен е малко тенденциозно представено , Аз имам 2470 и съм доволен от машината.
3г ползвам 2470 доволен съм от машината
Благодаря за бързите отговори 2470 ще е машината. Днес говорих ,и с макита българия,които казаха че има паневропеиска гаранция,чакам черния петък в германия (- 100 лева) и ако,се преборя 2470 TF това ще е перфоратора:)
Въпреки,че имам бош,също мога да препоръчам макита 2470,но не трябва да се мъчи редовно с големи свредла и къртене.Към колегата който се чуди,между 2470 и 2610 мога да му дам съвет да вземе първата.Модела 2610 има дефект със превключването на режимите,трябва да се сменя като върти на бавни обороти перфоратора.Мой познат има 3 броя от 2610 и до като не им свикна на (чалъма),си ги пращаше в сервиза,до като с 2470 не е имал подобни проблеми!
Здравей, би ли дал малко повече информация за проблема с 2610, за който споменаваш?
Утре мисля да си купувам един от двата модела - 2470 или 2610 и след като гледах едно клипче в ютуб, в което сравняват двата модела, миля че искам 2610 не само защото е прахоустойчива, но и изглеждаше по-мощна.
Благодаря ти предварително,
Миро
2 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18363&stc=1За мен MAKITA HR2450 си остава бестселър и може би е най желязната машина . Ползвам я вече 7-ма година почти ежедневно ( гипсокартон , канали за ел. кабели и т.н. ) и досега не е мръднала . Преди 3 години купихме една HR2470Т и вече беше на смяна на четките на мотора и ремонт на хидравликата ( беше ослабила биенето ) и вече я караме на дотъркване . Освен това старата е по лека с 0,4кг. и е по малка на габарити ( а това си е предимство когато требва за рдин работен ден да навъртиш 200-250 окачвача , и я държиш с една ръка над главата ) . Та сега успях да купя още една HR2450 и седи новичка в куфъра за зор заман , ма цената беше много съблазнителна та не издържах .
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18362&stc=1