1 Прикачен файл(ове)
Моля за препоръки при избор на малка, четириколесна, моторна косачка
Здравейте, става дума за двор 500м2. До сега ползвах някаква евтина четириколесна електрическа, с мощност около 2 kW, която за цената си от 150-200 лв вършеше чудна работа. Обаче имам стари спомени, че с моторна е доста по- удобно.
Освен това, се налага да се косят неравни "савани", къпинаци и трънаци, около дворното място, където до сега не е косено. Миналото лято пробвах с електрическата и за моя приятна изненада прави всичко на салата. Просто този кабел не ми е удобен за по-отдалечени от ел.мрежата места.
Повече от 5 стотака не ми се дават. Гледам има и за 300лв. Заслужават ли си по-скъпите? Марката на двигателя важна ли е? Ще съм благодарен и за конкретни предложения.
моторни косачки - Инструменти - за градината
Отговор: Моля за препоръки при избор на малка, четириколесна, моторна косачка
Марката на двигателя е важна разбира се както и здравината на колелата Ето ти една хубава машинка Partner 53-550CM
Калчеф, помисли за моторна коса. Много по-удобна е за аутроуд :)
Примерно PARTNER BC 433B
При моторната коса единствения недостатък според мен е неравномерното косене, няма регулиране на височината на косене. Иначе за големи площи е добър вариант. Аз влача 30м кабел, че бензинови смеси не ми се бъркат.
Нещо не ме кефи моторната коса. Трябва да я мъкна, не събира салатата след себе си. Не знам дали ще мога да стрижа тревата с равна височина. А четириколесната си я бутам, събира си кочината в коша. Е, може да окоси някой камък или обрасъл дънер, аз за това и се допитвам за нещо здраво.
Бях забравил за боклука, също серизен проблем. Камъни, дънери един път като обереш и нямаш проблеми вече. С обикновен бош чеша поляна 200 квадрата 6-7години и още нож не е сменян. Е два-три пъти го яде пилата, ама и е по-добре на тревата.
Тример от тези с кордата ме е закачвал по гол крак, та усещането не е приятно, хем се ползва само за ъглите....За голями площи става още по-бавно и най-добре нещо с 4 колела. Ако беше електрическа да предложа нещо, но за бендзин - не знам...
3.5к.с. са достатъчни за 500м2. другото важно е да има голям и здрав кош за отрязаната трева и реглаж на височината. Останалото е смяна на маслото навреме и безоловен бензин. Аз ползвам вече 11г. и никакви ядове.