Как мога в домашни условия без тръборез да срежа 50мм PVC тръба, така че равнината на среза да е гладка и точно перпендикулярна на дължината на тръбата?
Ако има някакво значение.... трябва ми за удължаване тръбата на тоалетно казанче.
Как мога в домашни условия без тръборез да срежа 50мм PVC тръба, така че равнината на среза да е гладка и точно перпендикулярна на дължината на тръбата?
Ако има някакво значение.... трябва ми за удължаване тръбата на тоалетно казанче.
Аз съм рязъл ПВЦ тръби с ножовка. С малко повеме внимание се реже доста точно.
Ако не ти е спешно, ще намина след 20 деня да ти я срежа...
Не знам дали ще устискам 20 дни....
с ножовка и аз съм рязал, но ме интересува нещо по-точно.
Не ти трябва голяма точност по отношение перпендикулярност.Уплътняването става по диаметъра от гайката и О пръстена.
За рязане под ъгъл - прав и 45 градуса, има пасватори. Но не мисля, че е икономически изгодно да си купуваш такъв. За домашни условия бих ти препоръчал да го направиш с подръчни средства и ножовка. Трябва ти нещо с две страни, които са в една равнина и ножовка. Може да използваш и чаша, шише, бурканче с подходящ отвор, но вероятно ще нараниш керамиката/стъклото. При опитна ръка става и с ъглошлайф с тънък диск при въртеливо движение на тръбата.
Благодаря на всички за идеите, определено ще пробвам някой от тях
Не ти трябва тънък лист (не е толкова важно дали е тънък).
Трябва ти малък ъглошлайф с ниски обороти (с регулиращи се обороти)
Каквото изкривиш, после леко ще го допрепилиш с ниските обороти.
Тръбата 50 мм можеш направо да я наденеш върху шайбата която държи листа и съвсем да го изправиш среза.