Резултати от 1 до 4 от общо 4

шумоизолация/звукоизолация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    May 2015
    Мнения
    6
    #1

    шумоизолация/звукоизолация

    Здравейте,

    наскоро се нанесох в апартамент ново строителство (уж хубаво и качествено). Спалнята ми е до хола на съседите, но чува ясно какво говорят и звуци от телевизора, което много ме дразни, особено като крещят нещо или издават нечленоразделни звуци.

    Говорих с майстори и ми казаха, че има ефективна шумоизолация като се изгражда нещо като преградна стена от вата + гипсокартон или готови плоскости като Mute 33 + гипсокартон.

    Проблема при мен е, че апартамента е завършен и има мебели. Имам вграден гардероб (почти 4 метра), който граничи и заема около 60 см. от проблемната стена.
    Може ли да изолирам само част от цялата стена - 4.20 метра (до гардероба) (изолацията ше граничи с този гардероб, не със стената зад него) и да се надявам да има ефект или трябва да махна и да разглобя гардероба, да изолирам цялата стена и после да се мъча да преправям въпросния гардероб.


    Кажете какво трябва да се направи в случая и кой е най-добрия вариант.

    Благодаря.
    Поздрави
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от avenger; 11-09-18 в 20:18.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Благоевград
    Мнения
    145
    #2

    Отговор: шумоизолация/звъкоизолация

    Ако чертежът е верен ,то холът на съседите свършва точно преди гардероба (до него се пада комин-отдушник) ако не се лъжа,
    така че е безмислено да изолираш там.По-скоро мисли за климатика с вградените тръби и как ще свърши "новата стена" при гардероба.
    Иначе аз бих заложил на Mute-to.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    74
    #3

    Отговор: шумоизолация/звукоизолация

    Бях пред същата дилема. Шумни съседи отгоре. Чува се говор, и тн, но не силно. Мен ме дразни. След консултация с различни експерти в магазини за такъв тип изолация, ми казаха, че за да има резултат трябва да изолираш всички стени или, кутия в кутията. Положено само частично няма да има голям ефект, а предвид цената на Мутето, май няма голям смисъл.

    Аз си реших проблема с тапи за уши 3М модел 1100, така пише на пликчето. Цена 0.50ст. и ги ползвам около 2-3 седмици, въпреки, че са за еднократна употреба.

    Сметката ми за изолация със съмнителен резултат беше над 1400лв само за тавана. Съвета ми е да пробваш тези тапи за уши и да не си разваляш хубавата спалня.

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    831
    #4

    Отговор: шумоизолация/звукоизолация

    Когато проблемът е шумни съседи,възможностите с които разполагаме не са много.Като за начало твърдо препоръчвам да не се дават никакви грешни пари за всевъзможни скъпи звукоизолации.Гарантирам че това ще са най глупаво похарчените пари през живота ви.
    Най приемливото и добро от всяка една гледна точка за потърпевшия решение е провеждане на разговор с проблемния съсед.И тук препоръчвам да сте непреклонни и да не скланяте на отстъпки от типа - само уикендите е възможно да се повеселим .Който иска да се весели да ходи на дискотека или в таверна.Жилището е за почивка,отделно на мен не ми е до веселба и нямам намерение дори веднаж седмично да се чувствам през деня като дъвкан и в последствие изплют от Кафърски бивол,поради факта че на комшията му скимнало всеки петък или събота да си прави густото до 3 часа през ноща .Бъдете твърд и безкомпромисен, ако трябва заплашете с полиция.Разяснете подробно на лицето новата Наредба за осигуряване на обществения ред и спокойствието на гражданите и произтичащите негативи от неспазването и.
    Ако не постигнете задоволителен резултат чрез горепосочения прийом следва вариант номер две .
    Нагледна информация можете да придобиете на посочения линк.Особенно се концентрирайте върху интрото.Важно е !

    Прилагането му обаче е условно и свързано с известни рискове,тъй като съществува вероятност да предизвика съответните импулсивни реакции в съседа ,изразяващи се във физическа саморазправа с ваша милост.Тук вече много внимателно трябва да сте преценили свойте и негови физически възможности,за да избегнете един потенциално неблагоприятен за вас изход от последващ физически сблъсък.
    И последно - ако съседа се окаже някой лош бабанко,на когото не му пука от куки и актове,плюва ви когато се разминавате по стълбищата,полага ви завратници като в армията и забравя гъби напоени с киселина на капака на колата ви - то тогава спасението е единственно продажба.Дори и на загуба.Защото разстройството на психическото здраве повлича крак и неминуемо довежда до много физически болежки,някои от които могат да се окажат дори фатални за живота ви.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе