Parkside перфоратор ремонт
Здравейте,
дадох нов перфоратор парксайд ( на 20дупки) за 99лв на брата на жената да си изкърти банята. Явно нещо се развалило защото не бие и по някое време започва много силно не мога да го удържа. Имате ли идея къде във Варна да го занеса за ремонт?
Гаранцията е изтегла така, че нямам друг избор.
Благодаря!
пп. – Бай Иване... имаш ли гаечен ключ 10-ка?
– Имам, имам. Ама попитай ме сега, защо имам?
– Що?
– Щото не го давам...
Отговор: Parkside перфоратор ремонт
от лидъл какво ти отговориха? пита ли ги за оторизиран сервиз?
Не съм звънял, но излзиа само сервиз бушона в София. Иска ми се сервиза да е във Варна, че само куриера ще е 10+ лева в посока.
до летището имало някакъв сервиз, който се занимавал с повечето от не-марковите марки
за съжаление не можаха да ми кажат име...
Звънях в бушона няма друг официален сервиз, като те отремонтират само гаранционната техника. Не знаят за друг сервиз, но казаха, че няма части за тези уреди.
Аз друг вариант, освен "чупи-купи" за решаване на твоя проблем не виждам.
Явно не ти трябва този инструмент постоянно и при следващата промоция просто да ти купят същия къртач. А този му го дай да се учи как се работи с инструменти.
Zygot, голяма част от машините на Parkside не са ремонто-пригодни и Бушона, най-често ги подменят с нови.
Как ви се струва това https://www.emag.bg/perforator-bosch.../pd/DZX1CNBBM/
125лв. 550W 1.5j 2.2kg
Друг избор е einhell https://www.emag.bg/perforator-einhe.../pd/DRVR4BBBM/
108лв. 800W 2.5j 3.3kg
В боша ме привлича, че е с размер на дрелка и ще се работи с една ръка.
Но не бързам мога да изчакам следващи промоции.
А за какво ти е въобще перфоратор?
Тея двата са "пародия".
Хубава ударна дрелка ще ти свърши същата работа, и може да те "закопае" ако е за домашно ползване само.
Ако ти дотрябва истински перфоратор или къртач има под наем за 5лв на час - ама истински!
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
А за какво ти е въобще перфоратор?
В панел съм и дупките с дрелка стават осезаемо по трудно отколкото с перфоратор.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
Тея двата са "пародия".
Хубава ударна дрелка ще ти свърши същата работа, и може да те "закопае" ако е за домашно ползване само.
Ако ти дотрябва истински перфоратор или къртач има под наем за 5лв на час - ама истински!
Не знам в какъв случай ще ми потрябва истински перфоратор.
Правя по някоя дупка с ф 6,8,10. Вече имам sds+ свредла от стария парксайд 1050w 3j които искам да позлвам.
Брат ми като правеше ремонт взехме някаква куча марка от емаг, eй това чудо за към 80лв беше: https://www.emag.bg/perforator-stein.../pd/D2N6Y7BBM/
Направи 2 бани, копане за ВиК, сифони, поне 15м канали за климатик, окачени тавани, первази на ламинат и т.н.
И за капак местене на врата. И аз мислех, че ще сгъне.
Като се копаха каналите викнахме един приятел с Бош от сините 2.7J, към 550 пари го беше взел навремето. Тоя Бош така загря, не се бараше. Китаеца не беше вдигнал много температура :)
На Парксайд върнахме много неща в последната година, дремелчета, ръчен циркуляр и още не помня какво. Много вибрации и луфтове имаха.
Преди 2 години купих този модел на Макита: https://www.emag.bg/perforator-makit...scenario_ID=49
Върши добра работа.
Аз лично този тип задна дръжка не го харесвам. Теглото също не е малко, марковите са около 2.5кг, този е 3.2кг
Ако не те притесняват тези неща, взимай нали има гаранция и да се счупи връщаш.
Писна ми и поръчах Bosch Professional GBH 2-24 DRE на 230лв.
Ако някои разбере къде може да се ремонтира стария парксайд да пише.