Старо метално остъкление на тераса със стъклопакет?
Немотия, какво да се прави?
Имам достъп до много евтини стъкла ... ама много евтини 3мм. Имам остъкление на терасата с винкели. Считам, че съм достатъчно сръчен, за да си направя сам стъклопакети. Въпросът е дали има смисъл да инвестирам време и все пак пари, за да заменя старите единични стъкла на винкела със стъклопакет? място за стъклопакет има достатъчно.
Отговор: Старо метално остъкление на тераса със стъклопакет?
С едно изречение - пари на вятъра. Времето е също пари.
Основното е, че няма да можеш да прекъснеш термомоста между винкелите и стъклопакета. Винаги ще имаш конденз по метала и по краищата на стъклата.
Стъклопакетът не е е само стъкла, и той има термомост, трябва да се вакуумира пространството м/у стъклата. Освен това 3мм деблина на стъклото е малко.
Старата конструкция я ползвай за нещо друго или я продай на някого.
Отговор: Старо метално остъкление на тераса със стъклопакет?
И аз имах такива съмнения относно термомоста и идеята като цяло. Иначе не мисля, че някой вакуумира стъклопакета... ако беше така, прозорците щяха да са вдлъбнати. Как да е, в крайна сметка ми се струва, че заради естетическия вид на терасата ще боядисам винкела и от време на време ще сменям по някое друго стъкло със стъклопакет докато не ги сменя всичките. Нямам бърза работа. Благодаря за мнението!