Забий една отверка между средния и левият извод на транзистора както са на снимката.
Гледай да не я опираш никъде другаде.
Ако врътне бързо има смисъл да се смени транзистора.
Ако не врътне, не е само той причината!
Да върти точно както предположи.
.... и не я давай на военни .
Не няма въпреки че аз нямам нищо против военните.
Има ли някой да оправи заглавието?Просто ми боде очите като погледна "акОмулатурна".
Не мога да отгатна какво точно е станало. Мъча се да измисля как от управлението ще грее.
За да грее трябва върху него да се отлага мощност = Uds*Id.
Върти бавно значи тока Id e малък, примерно <1А, значи напрежението Uds трябва да е голямо(сравнено с нормална работа).
А то се оределя от Rds-on. Гледам графиката и при Ugs >=4V, Rds-on <= 0.015 ома => Uds <=0.015V - малко е, няма да грее.
При Ugs <=3.5V графиката отива в небесата - не е дадено, гледам другата Ugs / Id - там е по-гадно, че и не се види момента на отпушване добре.
При Ugs <=1,85V изобщо няма да се отпуши - няма ток, няма греене.
Трябва да се подава точно Ugs =2-2,2V, за да има загряване. При по-високо Ugs, Rds намалява много и няма да грее.
Да речем, че подаваме точно 2-2,2V ( да грее нарочно за да го изгорим - мисля, като китаец).
Гледаме в графиката какво става при загряване " TJ = 175°C" - Id нараства 2-3 пъти при константно Uds, т.е. Rds намалява 2-3 пъти което намалява греенето 2-3 пъти. - мам.. му, трудно е да се изгори.
При изправен транзистор и управление от 2-2,2V от тая графика следва, че колкото повече загрява транзистора, отверката ще върти по-бързо!
Вярно, че тези разсъждения са за статичен режим, но няма да е много по-различно за динамичен.
Аз предполагам че много от детайлите са заменени с ниско качествени и от там идва проблемът.Просто не издържат както качествените такива.
Да направил съм грешка като съм написа неправилно заглавието.Но това което си написал ме върна в моите младини.Това ти го казвам на ухо.Преди много години се разказваше за една мома която имала навика да поправя правописните грешки в писмата на хората с червен химикал.Нищо лично.
Този пост е редактиран от ciril111; 07-01-21 в 22:58.
Днес изпратих една такава за гаранция в лидл със същия проблем - върти бавно, по средата спира. Според мен проблемът е в копчето. Ползвал съм я 2-3 пъти точно.
Koe точно те навежда на мисълта, че се разработват от Бош?
Аз знам, че имат модели направени от Einhell и Grizzly. Дори на сайта на Grizzly има секция с резервни части за парксайд, батерии и т.н.
Но напоследък и парксайд поолекнаха откъм качество. Брат ми върна една ударна бормашина Parkside Performance 20V дето бяха в големия куфар за 250лв.
Първата степен (от 25) за навиване е толкова мощна, че не става за работа в дървесина с малки видии.
За сравнение Макита 20V превърта същия винт чак на 6-7 степен. При блядовете в ютюб има доста сносни тестове, така че всеки преди да си похарчи парите може да разгледа. 12V Performance винтоверта, който още не са го пускали тук изпуши. Докато навиваше един дълъг винт излезе дим от отворите над ръкохватката. Италианеца донави винта с някакъв нонейм китаец. Теста го има с ютюб, като пишете Parkside ще намерите канала на италианеца.
https://youtu.be/DjTA1uQqFCA?t=461
Този пост е редактиран от dwrbudr; 21-02-21 в 12:55.