1 Прикачен файл(ове)
Засенчваща мрежа за балкон
Здравейте! Искам да засенча балкон на апартамент със засенчваща мрежа. Нещо от този сорт:https://semenata.shop/%D0%B7%D0%B0%D...B0%D1%81%D0%B0
Въпросът ми как да я закрепя - търся прост и ефективен метод, без изграждане на твърде сложни конструкции. Нещо, което да е достатъчно здраво, за да не се разлети цялата история при по-силен вятър. Прилагам снимка на самия балкон. Моля ви помагайте - срещу нас преди няколко години построиха едни къщички от семеен тип за настаняване на деца без родители. Къщичките са с ламаринени покриви, които действат като някакво огромно огледало, насочено към нас. Не се стои от жега в стая, която преди беше като хладилник.
Отговор: Засенчваща мрежа за балкон
Благодаря, то това е ясно, но струва един калпак с пари, а на мен ще ми трябват сигурно две такива. И най-вече предстои ремонт на тая тераса може би догодина, сега не е в добро състояние и една нова хубава тента ще е като на гол тумбак - чифте пищови. За момента търся евтино и бързо решение. Чудя се, ако направя нещо като профили за простиране с някое здраво въженце между тях, само че нависоко и окача засенчващата мрежа като чаршаф, дали ще я духне вятърът. Ще я вържа със свински опашки
Набиваш анкерни куки в двата края, опъваш тел и закачаш мрежата.Може първо да я нанижеш и тогава закачваш и обтягаш телта.
4 Прикачен файл(ове)
Благодаря, точно така направих - стоманено въже 4 мм с PVC изолация, две скоби в двата края и кукички в средата. Прилагам снимки.
П.П. Само се чудя - тая мрежа е със степен на засенчване 90% - там, където съм я застъпил и се припокрива, 180% ли засенчва https://forum.napravisam.bg/images/s.../icon_lol1.gif
Цитат:
Първоначално публикувано от
Dimitar Kostov
Aми би трябвало 99% да засенчва ако е двойна. Първия слой спира 90%, остават 10%. Втория спира 90% от тия 10% и остава 1%. Реално обаче няма да е точно така.:)
С тези покривни конструкции май доста евро средства са "усвоени".
То бива малумници, ама тези са надминали себе си.