Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16
Like Tree2Одобрявам

Мнение относно строителна технология

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Мнение относно строителна технология

Здравейте,след като грубяните от форума НАПРАВИ СИ САМ счетоха запитването ми за реклама и бях оплют жестоко и наречен с какви ли не епитети, бих искал да попитам професионалистите от вас какво мислят за следната строителна технология за еднофамилна къща която предлага една въпросна фирма но за да не се счете като реклама ще опиша накратко какво представлява вместо да прилагам линк: Фундаменти - единични стоманобетонови. Фундаментна конструкция - монтажна единична стоманобетонна.Носеща конструкция - скелетна стоманобетонна монтажна, връзките се извършват чрез анкериране и замонолитване без заварки на елементите. Покривна конструкция(Плосък покрив) - плочи от стоманобетонови напрегнати панели с кухини, които се замонолитват. Външни стени - стоманобетонов панел с дебелина 11 см, включващ 6 см изолационен слой ЕПС и 5 см текстура, размерите са стандартизирани на 5м(Д) на 3.6(Ш) на 3.5(В) всеки модул е 18 кв. а технологията позволява неограничена повтаряемост на модулите, както и неограничен брой и големина на отворите в стените. Светъл отвор на вътрешните помещения - фиксиран на 2.6. Фирмата производител съветва топлоизолацията да бъде поставяна само от ВЪТРЕШНАТА страна( това да си призная е много странно за мен защото ми се струва хем като по-неефективно решение от гледна точка на изолацията хем намаляващо вътрешните пространства) и размера и да бъде минимум 15 см а те лично препоръчвали 25( което пак ми изглежда не много добро решение). В общи линии е това, благодаря предварително на взелите отношение и ще помоля да се избягват обидните думи за да не принизяваме този прекрасен форум на нивото на грубяните от НАПРАВИ СИ САМ.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Отговор: Мнение относно строителна технология

те щом препоръчват изолация от вътрешната стена значи нещо им куца при сглобката и го знаят

тази къща на 1 етаж ли е или повече ? за основна или допълнителна ? Ако е на 1 етаж и особено допълнителна лесно може да се направи много бързо и много евтино - използват се дървени греди,а от двете страни осб + вата между тях(като сандвич панел) , външа облицовка може да бъде вата или фибран , отвътре каквото решите . Подобни къщи има много на запад, а и тук е пълно по селата . Ако я направиш сам - 10к лв са повече от достатъчни заедно с покрива ( битумна керемида)

Ако е за основно жилище - или горния вариант или нормална конструкция - колони + тухли

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    те щом препоръчват изолация от вътрешната стена значи нещо им куца при сглобката и го знаят

тази къща на 1 етаж ли е или повече ? за основна или допълнителна ? Ако е на 1 етаж и особено допълнителна лесно може да се направи много бързо и много евтино - използват се дървени греди,а от двете страни осб + вата между тях(като сандвич панел) , външа облицовка може да бъде вата или фибран , отвътре каквото решите . Подобни къщи има много на запад, а и тук е пълно по селата . Ако я направиш сам - 10к лв са повече от достатъчни заедно с покрива ( битумна керемида)

Ако е за основно жилище - или горния вариант или нормална конструкция - колони + тухли
    Благодаря ви за благоразумния отговор. Идеята е за около 80 кв. РЗП, едноетажно за основно жилище,a целта бягство от етажната собственост. А какво бихте казали за строителната технология на един от малкото любезни и наистина знаещи хора във форума НАПРАВИ СИ САМ - BLUEPUPIL: " Eдноетажна къща. Ивични бетонни фундаменти или по-евтиния вариант- единични фундаменти на дълбочина 80см. Вдигане над терена- по избор в диапазона 0-70см. Плоча или армирана замазка на ниво 0.00. Ст. бет. колони с достатъчно напр. сечение за поемане на земетръсното натоварване. Таван-Покрив: Стоманени главни греди, разположени хоризонтално и хванати за ст. бет. колони или за ст. бет греди. Има начини ст. греди да се проектират така, че да се монтират на ръка, без механизация. Дървен скатен покрив- не е нужно да е олекотен- т.е. може да се сложат керамични или бетонни керемиди. Стени- абсолютно всички видове са приложими и възможни."
    Този пост е редактиран от HRS9; 23-08-24 в 13:54.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2023

честно казано нямам си на идея каква точно му е идеята - прилича ми на подобие на гредоред с тия стоманени винкели . Фундамента също е странен . Не съм строител , нито строителен инженер , може би затова и не мога да схвана какво точно е описал.

Ако целта е местене и основно жилище помисли си за нормална къща с плоча - за да можеш след 20г да вдигнеш още един етаж Съответно тук и парите са много повече , времето за изпълнение - и то доста , повечко за документацията

Подобна "постройка" имам до къщата , като съм я узаконил като летна кухня - тоест тънката лайсна без документи. Ако е един обект направен като дървена къща (като това , което ти описах горе ) - пак имаше някакъв лесен момент с документите

Проучи какво предлага фирма и като узаконяване - да не вземат да го опишат с документите като преместваем обект - тоест полузаконно и по някое време да дойде някоя недоклатена лелка от общината да ти каже да го местиш

Аз реално преди 10на години настроих (сам без фирма ) каквото ми беше кеф на село , преместих се и почнах да узаконявам по втория начин - търпимост и т.н , но едва ли в момента може да се направи, така че почни от документалната част , после другото.

Пусни все пак един линк ,че ми стана интересно
    HRS9 одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Дай линк да я видим тази фирма какво прави.
    Така както го описваш ми се струва като панелно строителство.
    Иначе изолацията задължително се прави отвън и пожелание отвътре с вата.
    На мен ми предстои едноетажно разширение на къщата, голям хол с трапезария и баня(което си е половин къща), и ще ги правя по класическия метод с бетонни колони, тухли и талпи 5/15 за тавана и основа на покрива, става бързо, лесно и солидно.
    В момента също е модерно и американското строителство, което има потенциала за много добра топлоизолация и земетръсна устойчивост, но тук трябва да се подходи много внимателно с дървения материал, който трябва да мине задължителна обработка в автоклав + масло.
    HRS9 одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Точно така панелно е тъй като фирмата има завод за бетонови изделия и компоненти от 20+ години и е специализирана в този род дейности но такива къщи предлагат от скоро:
    https://www.preroda.bg/ визията на тези сгради обаче куца значително(в други форуми съм чел като определение ТРАФОПОСТ и не е лишено от смисъл), а явно и други неща.Този съвет относно полагане на ТИ само от ВЪТРЕШНАТА страна ми е много, много спорен но няма да задълбавам защото за повечето хора е ясно, че направата и от ВЪНШНАТА страна на стената е за предпочитане по ред причини и аз категорично се присъединявам към това мнение.
    Този пост е редактиран от HRS9; 24-08-24 в 09:08.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Ако няма опция за външна изолация търси друго решение.
    С вътрешна няма как да се избегнат термичените мостове, освен ако не се изолира всяка една стена, било то и вътрешна, но при всички положения ще изгубиш акумулиращите свойства на стените.
    Какъв ти е бюджета?

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Ако няма опция за външна изолация търси друго решение.
    С вътрешна няма как да се избегнат термичените мостове, освен ако не се изолира всяка една стена, било то и вътрешна, но при всички положения ще изгубиш акумулиращите свойства на стените.
    Какъв ти е бюджета?
    Нямам конкретни числа, защото към момента съм просто в процес на проучване на различните видове строителни технологии но ако започна нещо не смятам да инвестирам повече от 120 000 евро за сградата(това се пада по 1500 на квадратен метър за споменатите 80 кв.) И на мен вътрешната изолация никак не ми допада въпреки че у дома съм с такава но е разбираемо тъй като е блок и да направиш външна само на един апартамент поне според мен е пълна глупост дори и да има малко ефект със сигурност не си заслужава инвестицията, виж ако се санира цялата сграда е друга бира.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Сайта им изглежда несериозно. Няма никакви технически данни , топлозагуби , изолации , кое как се монтира и изпълнява като детайли.
    Все пак имат демо къща, можеш да прескочиш да видиш.
    Не забравяй че българите сме спецове в преработката на панелки. Изолация отвън замаски картони изолация ще го докараме , но съсед отдолу да топли няма как да вкараш ако го изпълниш като къща.
    Несериозно още веднъж.
    Има споменато термопомпи и снимана печка на дърва - това би трябвало да говори достатъчно.

Изолирана плоча с подово, паротерм тухла изолацийка 10 15см с сандвич панели отгоре.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 24-08-24 в 17:22.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    Сайта им изглежда несериозно. Няма никакви технически данни , топлозагуби , изолации , кое как се монтира и изпълнява като детайли.
    Все пак имат демо къща, можеш да прескочиш да видиш.
    Не забравяй че българите сме спецове в преработката на панелки. Изолация отвън замаски картони изолация ще го докараме , но съсед отдолу да топли няма как да вкараш ако го изпълниш като къща.
    Несериозно още веднъж.
    Има споменато термопомпи и снимана печка на дърва - това би трябвало да говори достатъчно.

Изолирана плоча с подово, паротерм тухла изолацийка 10 15см с сандвич панели отгоре.
    Прав сте но явно като цяло им куцат нещата за парите които искат и не са добра идея до този извод стигам, а визията тип ТРАФОПОСТ няма да я коментирам, само заради едната бързина на грубия строеж не си струва другите минуси. Много благодаря на всички ви, които взехте отношение по темата.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Имай предвид, че едноетажна къща излиза значително по-скъпо от двуетажна.
    Ако нямаш някакви физиологични съображения за катеренето на стълби, по-скоро се насочи към двуетажна, като втория етаж спокойно може да е спален-тавански, което доста ще ти намали разходите.
    За 120к евро вдигам палат, кооперация с 8 апартамента излезе милион евра, като се включва парцел и солидни стимули в пликове.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Мислил съм го, но едноетажната повече ми харесва, според вас значи в този бюджет ще се събера без проблем?

16. Member
    Тук е от
    Feb 2023

без проблем ще се събереш в тая сума ,даже и в лв и то за съвсем нормална къща като технология ,не контейнери

17. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    без проблем ще се събереш в тая сума ,даже и в лв и то за съвсем нормална къща като технология ,не контейнери
    Контейнерните къщи, както и сглобяемите метални или дървени конструкции ги проучвах миналата година но се отказах не защото са лоши като технология но защото на тях не гледат добре нито застрахователите, нито банките поне в България.Ако правя нещо ще бъде стоманобетон за конструкция, тухла за стена и дърво + керамика за покрив.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Ако правя нещо ще бъде стоманобетон за конструкция, тухла за стена и дърво + керамика за покрив.
    Най-адекватното и дълговечно решение, стига да е изпълнено компетентно.
    Ако не ти е непреодолима необходимост, изчакай малко да приключи цикъла на строителния бум и за 70к лв. ще я вдигнеш до ниво до ключ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Строителна техника
    От tishopetrov във форум Купува
    Отговори: 3
    Последно: 19-11-19, 23:11
  2. Мнение относно ZANUSSI ZRA-22800WA
    От taralion във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 26-08-15, 01:47
  3. Мнение относно 42L7463
    От chavi във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 21-08-15, 16:26
  4. Мнение относно Philips 40PFS6609
    От veselinbenchev във форум Philips телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 21-10-14, 20:31
  5. Мнение относно конфигурация на PC-то ми
    От sashko във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 4
    Последно: 21-10-12, 01:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе