Опитвам се да помогна на възрастна жена от моя блок с поправката на старичък ролетен комарник. Проблемът е следния - в долния край на мрежата има залепена гъвкава пластмасова лайсна, вътре в която има пластмасова шина служеща за фиксиране на мрежата към алуминиев панел. Мрежата над въпросната лайсна се беше скъсала от дългогодишна употреба, така че аз разлепих лайсната и махнах скъсаното парче от мрежата.
Сега лайсната трябва да се залепи наново към здравата мрежа, но аз нямам знанието как точно да се направи това. Един съсед ми каза, че производителя на комарника е ползвал термична лепенка (следите от която се виждат по лайсната). Според човека би трябвало да занеса лайсната и мрежата във фирма за поправка на комарници, където да се извърши залепването. Аз самия се опитах да ползвам бързосъхнещо лепило, но не можах да свърша работата със собствени сили.
Моля посъветвайте ме къде в София да намеря такава фирма за поправка на комарници, където биха могли да извършват залепването както си трябва. Аз ходих до Камакс и Ролпласт, но те ми заявиха, че не се занимават с такъв тип ремонти.
Отговор: Помощ за ремонтиране на ролетен комарник.
Колеги,
Кой от вас успешно е залепил мрежа към профилна повърхност с двойнозалепваща лента?
Защо предлагате въобще такъв вариант не ми стана ясно?
Монтажно лепило Moment Express Fix Монтажно лепило Express Fix PL 600 75 гр MOMENT ⋆ MASTERHAUS
В момента сменят "марката", но не запомних новото име.
Лепи качествено практически всички материали, независимо какво е написано на опаковката.
Даже и човешка кожа, ако сте невнимателни.
По-плътно е от гел, не се разтича и започва да се втвърдява след 10'. Максимална здравина - след 24ч.
Иска се почистване, обезмасляване на повърхностите, внимателно нанасяне и притискане за около 5'.
Това са монтажни ленти за същата цел както монтажното лепило и по-скоро мрежата може да представлява проблем за здравината, защото няма достатъчно площ.
Иначе и лепилото ще стане, ако се сложи на точки, но ще е по трудно за работа. Аз доколкото разбрах ще се залепва мрежа към лайстна и сигурно ще е подложено на напрежение. Някои мрежи за постоянно фиксиране като тези на Теса, ги продават заедно с двойнолепяща лента за закрепване.
Този пост е редактиран от casal; 25-05-26 в 13:35.
Никой не прави ремонт на скъсана мрежа. Сменя се цялата ролка с мрежата. По- евтино е нов комарник. Може да опитате с лепене и допълнително зашиване, ще стане най-здраво.