Заглеждам се по велоергометър, но се чудя дали да купя такъв от 400 или тези от по 250 китайските.
има ли голяма разлика и къде е ако има? за вкъщи ми трябва, ще го "търкаляме" с жената.
Заглеждам се по велоергометър, но се чудя дали да купя такъв от 400 или тези от по 250 китайските.
има ли голяма разлика и къде е ако има? за вкъщи ми трябва, ще го "търкаляме" с жената.
Вземай си един Кетлер от най евтиния модел и си свиркай. Не си купувай от тези китайските.
Аз взех на жената един Кетлер от МЕТРО беше на промоция за около 360лв и за сега е перфектен, няма грешка.
Ако си от София и ти се обикаля на околовръстното до Симеоновско шосе има един много голям магазин за фитнес уреди, там има много голям избор и много добро обслужване имат си консултанти които ще ти обяснят всичко ще те насочът към най-правилния избор.
А най-добре два велосипеда за по 150 - 200 лв. Общуването с природата и удоволствието от движението не може да ти го даде нито един велоергометър, па бил той и най-скъпия.
Бих ти препоръчал крос-тренажор, вместо велоергометър. С него натоварваш почти всички мускулни групи.Първоначално публикувано от alexb
Ако си сигурен , че ще го ползвате ежедневно, забрави за китайските. Ще си дадеш парите на вятъра и след 5-6 месеца дилемата ще е кой Кетлер да избереш. Това е от личен опит. Обикновено бягам , доколкото мога от китайската стока, но този път се издокарах.
От друга страна , мои познати купиха Кетлер , но фитнес ентусиазма им мина за не повече от месец, така че прецени сам дали си убеден да дадеш повече пари.
Подкрепям напълно, но какво правим през немалка част от годината, когато времето не е подходящо за велосипед. Отделно , че карането на велосипед в градски условия си е екстремен спорт.Първоначално публикувано от Slero
И аз съ за крос тренажора по добър варянт е купих такъв от метро за 350лв китаец е вече три месеца го ползваме с жената всеки ден за сега държи. Защото и аз ги мразя китайските стоки но кетлера в метро и той беше китайски.
Кростренажора е по-доброто, но според мен има повече какво да му се развали и не бих избрал китайски, а другите са вече скъпички.Велоергометър китаец бих рискувал, точно поради причината, че незнам дали ще го ползваме повече от 3-4 месеца.Пробвал съм на техноджим велоергометрите /във фитнес/ , всякакви, много са добри, но разликата е само в това, че "китайците" са предназначени за домашна употреба и няма да издържат на активното ползване в един фитнес. Гаранцията от 1г. ще ми е предостатъчна, ако пък беше на км. щеше да е вече супер
През ноември 2005 си купих от МЕТРО кростренажор (BP-308 - китайски - цена около 380лв.) и само след месец (при не много интензивно използване) му се откачи ремъка.
След като го закачих той пак се откачи след няколко дни. Оказа се, че двете колела, на които е закачен ремъка, не са в една равнина и при всяко използване той(ремъка ) се измества по малко, докато се изхлузи. Хубавото е, че има възможност за настройка на едното колело (чрез едни обтегачи) и мисля, че след поредния ремонт се справих и от тогава нямам проблеми.
Друго, което не ми харесва при този уред е, че повечето триещи се части не са на лагери а с втулки и грес, но мисля че са така и при Кетлер-а, който беше изложен в МЕТРО.
имаме същия от 4 месецаПървоначално публикувано от batco
засега без проблеми
ползвал съм 2 години велоергометър кетлер ,мисля че цената беше 380 лв, сега имам китаиски не е толкова удобна седалката .вземи кетлера няма да съжаляваш
във фирмата си спретнахме един фитнес ... малко уреди на tehnogym, някакъв комбинират старичък кетлер (с 4 места за натоварване) . и крос тренажор Tunturi (не съм чувал марката ..така пише на него)..
По мое мнение след 2-3 седмици вече.. техножим , макар и полупрофисионална серия да сме взели ,отсякъде са доста по-пипнати от кетлера(той пък е по-стар и може и затова дае ) , кростренажора засега работи без забележки - има разни различни режими на натоварване, вкл. и ръчни, някакъв безжичен датчик за пулс, 32 степени му е натоварването...
Велоергометър не сме взели и май добре сме направили, защото кростренажора като натоварване е много по-добър и натоварва много повече мускулни групи вкл. и при основната цел - намаляне на теглото е по-добър...